- Jeg besøkte kjelleren

Tøffe dueller i årets siste Urb-o Cup.

 

Mottoet for Urb-O Cupen er ”Fart, spenning og dueller”, og dette var noe som løperne i høyeste grad fikk oppleve da årets siste Urb-o ble arrangert i fellesstartsform. Løypelegger, Ingrid Løvås, hadde lagt starten til Fjellveien, der hvor statuen av ”Damen” står, og med en startpost lokalisert 60 meter lenger fremme, retning Sandvikslien, var det ingen tvil i feltet om  i hvilken retning førstepost lå.

I etterkant av løpet slo vi av en prat med Vareggs egen Øyvind Macaody Lund, og spurte ham om hvordan han opplevde løpet.

–        ­­Som på Førjulsnatten tidligere i desember, var det et godt veivalgsstrekk til førstepost,  men som vanlig er folk feige og velger å følge strømmen, heller enn å ta sitt eget veivalg. Det gjelder også for meg, for mens vi løp bortover Fjellveien kikket jeg på strekket, og forsto vel egentlig fort at det hadde vært bedre å ta veivalget til venstre for streken.

Venstrevalget var også det løypeleggeren Løvås mente var det beste mot den førsteposten, men at hun ut fra start ikke kunne se at det var noen som tok dette veivalget, som altså var å løpe ned skråningen fra Mon Plasir, for så løpe ned trappen fra gaten ovenfor posten. Løypen inneholdt to forskjellige spredningsmetoder, nemlig diamant og sommerfugl. Macody Lund forteller videre at

–        Dette var virkelig en løype som stilte dynamiske krav både til o-teknikk og fysikk, samtidig som det det virkelig var en hard kamp om posisjonene. Blant annet fikk jeg meg en kraftig dytt på vei inn i min tredjepost, kan Macody Lund fortelle.

Avslutningen på løpet var et tungt strekk fra Sandviken kirke og opp til mål ved Badstuen, og det var også her løpet ble avgjort i disfavør for den talentfulle Macody Lund.

–        ­Jeg besøkte kjelleren opp de siste bakkene, det skal jeg bare si deg. Det var jo en avslutning som helt klart favoriserte de med mye mindre overkroppsstyrke enn meg selv, men jeg skal ikke bruke det som en unnskyldning for at jeg tapete så mye på det siste strekket. Jeg prøvde så godt jeg kunne, og som jeg liker å si ”You miss 100 percent of the shots you don’t take”, avslutter Macody Lund.

Langløypen ble vunnet av Olav Ekrheim, den eneste under 20 minutter, foran Sindre Deisz og Erlend Moster Knudsen, mens Nina Goga tok seg av seieren hos kvinnene, foran Ingunn Rognsvåg og Line Laurantsen.

KV

En mellomfornøyd Øyvind Macody Lund etter tirsdagens fellesstart. (Foto: Kasper Valestrand)

2013-12-18 11:21:44