VM stafett- flere gull til Varegg

Varegglagene hentet hjem tre gull i søndagens vestlandsmesterskap i stafett.

Varegg har gjort det skarp i de siste års VM og årets utgave på Askøy ble nok en flott dag for de blågule.

Jentelaget i D13-16 var soleklare favoritter, og de leverte en stafett av høy klasse.  Ingrid Vrålstad Løvås kom inn sammen med hovedutfordreren Fana i tet, Constance knuste til på 2.etappen og kom ensom inn i tet med 10 min ledelse og Kårhild kunne kjøre gjennom løypen uten særlig press på seg og kunne tillate seg litt småbomming denne gang.  Vi merker oss også at Gunhild Stuland Larsen på mixlaget Varegg/Samnanger hadde raskeste etappetid på 2.etappe - minuttet foran Constance.  Mixlaget med Kristiane Ottesen, Gunhild og Ingeborg Aadland fikk en finfin bronse.

alt

I guttene 13-16 klasse hadde Varegg en stri tørn med favoritten Fana.  Fana sin 16 åring Olav Ekrheim kom oppskriftsmessig inn i tet, men kun 2 min bak fulgte formløperen Markus Kjærner-Semb(14).  Dermed kunne Rasmus Vonen jage Fana på overkommelig skuddhold.  Rasmus gjorde et kjempeløp og kunne sende Vegard ut i tet med viktige sekunders ledelse etter dagens beste kanonspurt i kjent Vonenstil.  Vegard hold nervene under kontroll, kom inn i flytsonen og med sikker løping ble det en klar seier til Varegg. Guttene tok igjen Vestlandstronen etter Fanas seier i fjor.

alt

I den gjeve H17 klassen der tittelen kanskje henger høyest, stilte Varegg med feltets yngste lag og Gulars veteranlag(40+) var hovedutfordreren.  Starteksperten Sindre Østgulen Deisz trøblet noe i starten, men jobbet seg inn i løpet og etter en heldig avslutning kunne han veskle som lag 1, like foran klubbkameraten Martin Femsteinvik som rotet vekk etappeseieren på sisteposten.  Ørjan Rykkje(17) fikk ett minutts ledelse på faren Ronny (Fana), men Ørjan fikk til et sikkert løp og kunne sende Oskar Røen ut med en solid ledelse.  Ørjan knuste faren med fire minutter og hadde dagens raskeste 2. etappe.  Oskar knallet til med solid løping i det tunge terrenget, og Varegg kunne dermed notere dagens tredje stafettseier. I D17 var det Johanne Rakner, Ragnhild Femsteinvik og Anne Aubert som kjempet for Varegg.  De klarte seg riktig så bra, men veteranene fra Fana ble for tøffe i det o-teknisk krevende terrenget og Vareggjentene kunne henge sølvmedaljene rundt halsen.

alt

I H120 falt laget ned fra fjorårsseieren, men vi markerte oss med sølv og bronse blant 40-åringene.  Gledelig å se at Lars Stuland Larsen er friskmeldt og i gryende høstform.

alt

2012-08-12 16:10:40