Vårens innsats ble kronet med landslagsplass

bilde20-490

Håkon og Sindre uttatt til å løpe med flagget på brystet i det store utland.


Like etter at de hadde løpt inn til gull i junior-NM stafett i går, fikk duoen Håkon Jarvis Westergård og Sindre Østgulen Deisz gladmeldingen om at de skal ut og representerer Norge i sommer.

Førstnevnte er tatt ut til junior-VM i Slovakia i starten av juli.

-Det blir veldig spennende. Vi nordmenn behersker den type terreng, som stiller krav til fartstilpasning, og jeg føler forberedelsene har gått bra så langt, sa Håkon før uttaket var offisielt bekreftet.

Håkon og resten av junior-VM gjengen drar til Slovakia allerede denne uken for å finpusse teknikk og form i naboterrengene til mesterskapet. På denne tiden av året er vegetasjonen undervegetasjonen fullt utvokst, dermed er forutsetningene identiske som de vil være når det handler om junior-VM medaljer en måned frem i tid.

For resten av familien Westergård gjelder det nå å få justert ferieplanene, slik at Slovakia blir destinasjonen fra 7. – 14. juli.

Sindre, som etter vårens innsats kan dekorerer brystet med to NM-medaljer, får belønning i form av deltakelse på det norske laget til ungdoms-EM i Frankrike i månedsskiftet juni-juli.

Dermed går han i fotsporene til andre store o-løpere fra Dalen. Fortsetter utviklingen i samme takten er Sindre større en dem alle om noen år.

Men før den tid venter pokalkamp, HOK-ranking og ungdoms-EM.

De fullstendige uttakene kan du se: her

2012-06-04 23:04:31