Varegg-lagene klare for stafett i Finland


En liten oppdatering fra Vareggtroppen.

Fra et sommerlig Helsingfors meldes det i morgentimene at alle Varegg-løperne har sovet godt i gode senger på Hilton hotell, at Sindre tømte frokstsalen for bacon, og at man nå er klare for ettermiddagens og nattens utfordringer i de finske skoger.

Niklas og Jonatan måtte riktignok trøstes litt etter at Sverige ble slått ut av fotball-EM fredag kveld, men har slått seg til ro med at «Melodifestivalen» tross alt er viktigere enn å vinne fotballkamper.

Damelaget bestående av Christiane (5,9 km), Kristine (5,9), Tone (7,2) og Johanne (8,5) er først ut. Deres stafett starter kl. 14.00 finsk tid (13.00 i Norge).

Når solen så går ned, og klokken i Finland er blitt 22.30 (21.30 i Norge) er det klart for herrestafett, hvor Sindre (12,8 km – natt), Erlend (12,7 – natt), Petter (14,1 – natt), Vegard (7,8 – gryning) , Niklas (8,1 – dag) , Ørjan R. (10,3 – dag) og Jonatan (15,0 – dag) skal ta førstelaget gjennom natten.

For dem som savner Norgesmester Oscar i lagoppstillingen, klarte han å tråkke over på morgentreningen (!) før avreise fredag, og måtte derfor slukøret melde til Niklas at den foten kunne han nok ikke løpe på – bare en time før flyavgang.

Petter har derfor rykket opp fra andre til førstelaget.

Ettersom forfallet kom så seint at det ikke var mulig å få «Tiger» Haugland med på flyet, har Sindre påtatt seg oppgaven som reserve på andre-laget – i tillegg til sin første-etappe på førstelaget!

Det betyr at andrelaget stiller til start med følgende mannskap: Martin, Ørjan Aas, Magnus, Sverre, Harald, Sindre og Per Ola.

Årets Venla- og Jukola-stafetter arrangeres like nord for Helsingfors. Med ca. 1.500 damelag og ca. 1.650 herrelag til start (verdensrekord i o-stafett ???), kommer det til å bli SVÆRT trangt i skogen på veg til 1. postene.

Det er live-web-TV fra hele arrangementet. Nødvendige linker til web-TV, resultatservice osv. finner de som er interessert i det helt sikkert hos Jan K.på: worldofo.com .

2012-06-16 18:04:25