Varegg i Tiomila

I dag skal Vareggs utvalgte eliteløpere erobre de svenske skoger. Her er alt du trenger å vite.

 

 

Start:

Ungdomskavlen:
11:30
Damkavlen:
14:15
Herrkavlen:
21:30
Mannelaget:
1 Sindre Østgulen Deisz
2 Niklas Profors
3 Oskar Røen
4 Erlend Moster Knudsen
5 Magnus Rogne Halland
6 Ørjan Svaland Aas
7 Martin Femsteinevik
8 Ørjan Rykkje
9 Kristian Løvås
10 Per Ola Ottesen
Kvinnelaget:
1 Christiane Trøsse
2 Kristine Fjellanger
3 Ingrid Vrålstad Løvås
4 Tone Aamli Sundtjønn
5 Johanne Rakner
Ungdomslaget:
1 Markus Kjærner-Semb
2 Constance Storvestre
3 Kårhild H. Nordstad
4 Vegard Jarvis Westergård
Og her kan du følge med direktesendingen live:
http://webtv.10mila.se/

Ungdomslaget satte standarden for Varegglagene

Årets ungdomslag stod for den beste prestasjonen etter det legendariske 2005 laget som kapret den gjeve 10.plassen, 6 min bak vinneren. Laget den gang bestod av Knut Valen (nr 12), Helene Lund-Johansen (nr 17), Håkon Westergård (nr 14), Morten Westergård (nr 10).

I årets stafett åpnet Markus på en strålende måte med 73.pl og ca 7 min bak teten på den 4,9km lange løypen. Markus kontrollerte nervene og fikk til et jevnt løp uten de store bommer - akkurat slik en stafett skal løpes.

Raske Constance løpte laget opp til 50.pl og tapte ingenting til teten etter 3,6km. Også hun hadde full kontroll og det var imponerende at hun holdt samme fart som teten.

Kårhild fikk den tøffe 3.etappen og skulle kjempe med opptil to år eldre jenter på den 4,9km lange løypen. Med sikker stafettorientering og god fokus tapte hun bare 6 min til teten, og kunne sende ut Vegard på 56.pl i en tett klynge. Et toppløp i en løype som både er lengre og vanskeligere enn de løypene hun møter i Hordaland.

Vegard har vært noe usikker den siste tiden, men også han fikk til det beste løpet på lenge og jaget godt bak i feltet. Og i mål kunne Vareggkontingenten heie 15-åringen inn til en overraskende 31.plass. Da ble de det 9.beste laget fra Norge.

 

Damene overbeviste også - sikret seg 98.pl av 320 lag

Christiane som har gjennomført så mange topp 1.etapper fikk en tøff dag i den raske skogen, og sendte Kristine ut på 2.etappen som 216.lag, 10 min bak. Det er meget vanskelig å gå ut så langt bak, men det virket ikke å bite på løpssterke Kristine som hele tiden viser fin fremgang. I dag klatret hun opp respektløst opp til 105.plass og tapte bare ca 4 min til teten.

Og så var det 15-årige Ingrids tur til å imponere. I en løype som både er mye lengre og vanskelige enn det hun vanligvis løper, presterer hun noe av det beste hun har klart og hever laget ytterligere til en 92.plass, og taper kun ca 9 min til teten på den 5,7 km løypen.

Tone er tydeligvis inspirert av sine lagvenninner og gjøv løs på den 7,3 km lange løypen med stor iver og sikker orientering. Hun taper litt hele tiden til de alle beste, men klarer likevel å gå forbi 4 lag og sender Johanne (18 år) ut som 88.lag. Et veldig bra stafettløp av Oslo jenten vår.

Johanne har fått dagens tøffeste utfordring: 11 km i raskt og diffust terreng. Hun sliter o-teknisk frem til 7,8 km, men så går hun veldig bra de krevende 3 siste km og taper bare 4 min til teten på avslutningen, og lagvenninnene kunne heie henne inn til en flott 98.plass. HURRA for jentene våre!!

 

2012-05-07 07:50:26