Ungdommen best i Finalen

IMG_1349-490

Olav Ekrheim og Kristine Fjellanger først i mål på dagens fellesstart.

Duskregn og lett skumring ga en perfekt ramme rundt dagens Urb-o Cup finale.

Det var en mengde nervøse deltakere som voltet rundt i dammene rundt ærverdige Krohnengen skole i minuttene før klokken 18.30. Fiskere fra Masfjorden i nord til bønder fra Vikebygd i sør hadde alle funnet veien til starttrekanten i Per Ola Ottesens løype.

Magnus Rogne Halland holdt en myndig hånd rundt startprosedyren, og ingen snek seg av gårde før klarsignalet.

Uansett var det lett å se hvem som hadde pugget strekket til førstepost. Gjengen som vinklet til høyre med en gang, og ikke en gang var i nærheten av startpost, hadde klart for seg hvor ferden skulle gå.

Juryen holdt et kort improvisert møte, men fant ut at en skulle se gjennom neglene med den nevnte overtredelsen.

I starten av løpet var det den talentfulle unggutten Lasse Solheim, Varegg import og Fanastril, som festet grepet i feltet. Med høy fart og stødig o-teknikk holdt han de jagende løperne bak seg.

Etter hvert fikk han imidlertid kjenninger av «hold», og måtte gi fra seg initiativet i løpet. Da overtok Eidsvåg-mannen Trygve Buanes.

Viking-løperen hadde grepet helt til oppløpet, men dårlig trasé inn mot mål gjorde at unggutten Olav Ekrheim snek seg foran og kunne notere seg for sin første seier i Urb-o Cupen.

Ørjan Rykkje fra Varegg var tredjemann i mål

I dameklassen var det Varegg-løper Kristine Fjellanger som kunne løpe inn til en komfortabel seier, foran klubbvenninne Johanne Rakner. Veteranen Nina Goga løp inn til tredjeplass.

Blant damene var klatredronning Kårhild Husby Nordstad igjen sterkest i beina i motbakkene, og noterte seg for maksimalt antall klatrepoeng.

Samtlige resultater fra dagens løp finner du: her

Trøyeresultatene finner du: her

Sidene til Urb-o Cupen finner du: her

Løypene fra i dag finner du her: A-løypen og N-løypen

IMG_1333-490

Klar til start.

IMG_1334-490

Full fart.

IMG_1342-490

Hvor løp du her?

IMG_1345-490

To sekunder og ditto meter skilte de to beste i dagens fellesstart.

IMG_1350-490

Vinner i dameklassen, Kristine Fjellanger, i midten av oppmerksomheten, og folkemengden.

IMG_1351-490

Johanne Rakner leser av brikken.

IMG_1352-490

Sverre Ottesen hadde såpass høy fart nedover bakkene at han glemte å stemple på andrepost, dermed ble det straffetrening i form av postinntak.

Sverre, og de andre som ikke nådde helt opp i dag, kommer sterkere ved neste korsvei. Nå er sesongen på trappene, og utfordringene kommer tettere enn regndråpene mellom de syv fjell.

2012-03-21 03:56:13