Tyrkiasamling

Seint lørdag kveld ankom 19 Vareggløpere Flesland etter ca 4 timers flytur fra Antalya i Tyrkia. Her følger en oppsummering av uken.

 

 

Alle kart, og resultater fra leirmesterskapene finnes her.

Søndag 26. februar
Vi begynte samlingen i Manavgat, ca 1 times kjøring østover fra flyplassen i Antalya. Her ble det alvor fra start, med siste etappen i årets Antalya O-days. Mellomdistanse sto på programmet, og løypene var meget raske. Med en blanding av åpent skogsterreng og bymiljø trengte vi godt tempo for å henge med i konkurransen. Det var sol og fint vær og de som plasserte seg best var Gunhild og Kristine, som var på de 2 første plassene i W20. Her var Maria på 4. plass av de 36 løperne.
Torjus var 4 og Sindre 5 i M18, og i W18 kom Johanne på 3 plass. I denne klassen vant Benedicte Hald Bjørgum (Kristiansand), som var med Varegg på samlingen i Tyrkia. Vegard var 4 i M16.
Vi må også nevne at Håkon Westergård, nå i svensk Järladrakt tok en meget imponerende seier da han vant M21E foran flere russiske landslagsløpere.

På ettermiddagen trente vi en krevende linjeorientering rett fra hotellet. Her var terrenget åpent og fint. Vi krysset frem og tilbake mellom grillende tyrkere og fikk en fin trening.

Det er viktig med god analyse, og det ble det mye av i Tyrkia.

Mandag 27. februar
På mandagen kom regnet, men det stopper selvfølgelig ikke spreke o-løpere. Vi startet dagen med en tøff veivalgstrening, og etter lunsj trente vi på kompassløping i samme flotte terreng som søndag ettermiddag.

Tirsdag 28. februar
Etter 2 rolige økter på mandagen skrudde vi opp tempoet på tirsdagen. Turen gikk til turistbyen Side hvor dagen startet med sprint. Halvparten av løypen gikk i et gammelt ruineområde som skapte krevende o-tekniske utfordringer. Etter sprinten ble resultatlisten snudd på hode, og dannet startliste til ettermiddagens jaktstart. Dette løpet gikk i fysisk krevende terreng, med mye sand og høyt tempo.


Onsdag 29. februar
Søndag morgen flyttet vi fra hotellet i Manavgat og reiste tilbake mot Antalya. Vi stoppet på veien og trente på kurvekart. Terrenget her var helt supert! Åpent gressterreng åpnet for gode kilometertider selv om det var en rolig trening. Det var også mange som viste at de klarte denne typen orientering på en god måte.
Rett etter treningen ble det servert grillmat ute i skogen, før vi dro videre mot neste trening.
På ettermiddagens o-intervaller ble tempoet skrudd på maks. Terrenget åpnet for løpsfart helt ned mot 3 min per km, og da skulle vi samtidig finne poster.
Etter denne flotte dagen flyttet vi inn på nytt hotell. Temperaturen var lav både ute og inne, men stemningen var god.

Torsdag 1. mars
Torsdag morgen løp vi rett fra hotellet til et flott strandkart. Nå var solen tilbake, og vi trente en fin trening blant sanddyner og busker.
På ettermiddagen ble det sight-seeing. Noen brukte flere timer i Antalyas gater, og noen dro på guidet tur i den 3000 år gamle fjellbyen Termessos. Dette var en spennende opplevelse, hvor vi fikk en kort innføring i byens historie. Det var kalt på fjelltoppen, og her er det Sindre som koser seg i snøen


Fredag 2. mars
Dagen for leirmesterskap, og både sprint og mellomdistanse sto på programmet. Sprinten ble løpt inne i Pyramid Park i Antalya. Best av alle løp Christiane Trøsse og Olav Ekrheim (Fana). På ettermiddagen var det mellomdistanse, og Benedicte fra Kristiansand vant dameklassen. Trener Niklas viste at rutine har mye å si, og løp inn til seier i herreklassen. I ungdomsklassen var Jostein (Stord) og Ingrid de raskeste.Lørdag 3. mars
Siste dagen valgte vi å dra tilbake til ukens flotteste terreng, det fra onsdag formiddag.
Vi avsluttet samlingen med premieutdelinger og noen timer på en blåsete strand, før reisen gikk tilbake til flyplassen i Antalya.

2012-03-04 16:03:56