TUK-varsel for vårsesongen 2012

TUK-leder Kristian Løvås har ordet! Mens løperne trener iherdig og forbereder seg til ny o-sesong har trenings- og uttakingskomiteen (TUK) hatt tilbakeblikk på fjorårssesongen, og lagt planer for sesongen 2012.

I sesongen 2011 oppnådde Varegg en rekke gode sportslige resultater og hadde høy aktivitet. Klubbens løpere dominerer i mange klasser lokalt, og flere løpere har løftet seg opp på godt nasjonalt plan med flotte resultater i NM, med Håkon Jarvis Westergårds NM-gull i nattorientering som absolutt høydepunkt. Vi har hatt deltakere i alle norgesmesterskapsgrener og i de store internasjonale stafettene. I 2011 stilte vi for første gang i Tiomila, med lag og gode resultater i alle konkurranseklassene.

Gode sportslige resultater og høy aktivitet er også mål for sesongen 2012. I 2011 brukte vi mer penger enn vi hadde i inntekter, og vi må gjøre noen justeringer. Dette er tiltak som ikke bør innvirke på aktiviteten, men som skal begrense unødig pengebruk. Vi ønsker å satse mer på mobilisering og deltakelse på de lokale arrangementene (breddesatsing), og at enkelte av løpene langt borte blir forbeholdt løpere som satser mye (elitesatsing). Startkontingenter og egenandeler innkreves etterskuddsvis to ganger i løpet av året. Konkrete tiltak som den enkelte kan merke seg er:

  1. Startkontingent for løp hvor løper ikke stiller og ved etteranmelding dekkes ikke av klubben. Vi anbefaler at du melder deg tidlig på løp, og eventuelt avmelder deg innen fristen dersom noe kommer i veien. Sykdom, skade eller annen gyldig grunn til forfall kan meldes til listefører Kristine Fjellanger før løpet, og du vil ikke bli krevd tilbakebetaling. Startkontingent til sommerløp dekkes ikke av Varegg.
  2. Egenandeler oppjusteres. For enkeltarrangement lokalt blir det ingen egenandel, og for overnattingsturer på Vestlandet beholdes egenandel som nå på inntil 300 kr per løper og 1000 kr per familie. For andre løp i Norge blir egenandeler for løper og familie inntil 500kr/1500kr, og for løp utenlands inntil 800kr/2000kr. Du må ha deltatt på løp i minst tre lokale løpshelger for å få dekket reiser (kun betale egenandel) til andre løp i Norge og for løp utenlands. Endelige betingelser for de enkelte turene vil bli offentliggjort i forkant.

Konkret plan for vårsesongen legges ut her på hjemmesiden separat, og de enkelte arrangementene annonseres med den ukentlige o-menyen, så følg med på disse! Kort gjengitt har vi besluttet at

  1. Danmarksturen i mars i år blir elitesatsing, dvs for løpere som er aktuelle for NM og de store stafettene.
  2. Kristtornløpet på Stord i april og Hamla GP/Kompisstafetten i Samnanger i mai blir de viktigste familie-, rekrutterings- og breddesatsingsarrangementene (se eventor.no).
  3. Vi har også bestemt at det blir Varegg-tur til Norwegian Spring i Halden i april, beregnet for løpere fra 13 år og oppover.
  4. Varegg planlegger deltakelse i de store stafettene Tiomila i Sverige i mai og Jukola i Finland i juni. Planen er å sende tre lag til Tiomila (damelag, herrelag, ungdomslag) og fire lag til Jukola (2 herrelag, 2 damelag). For å være med må man løpe et visst antall lokale og nasjonale løp. Uttakskriteriene kan du finne her.
  5. Det blir fellestur til Norsk O-festival på Beitostølen i juni.
  6. I tillegg har Varegg arrangementansvar for Fjord-O på Voss i juni, hvor det vil bli lagt opp til treningsleir og konkurransedeltakelse for de yngste og hvor det er behov for dugnadsinnsats fra de voksne.

 

Mye godt i vente! TUK ønsker alle en super vårsesong med fine opplevelser og gode resultater. Program for høstsesongen kommer i løpet av våren.

 

Kristian Løvås, Leder TUK

2012-06-20 17:59:31