Tidenes Varegginnsats

altNorges beste juniorklubb med to NM-medaljer i nattorientering.

 

Det var ikke uten forventninger Varegg-troppen dro fra Bergen i retning Fredrikstad og NM-natt på fredag.

Suksessen fra Tjølling travbane under NM-natt siste helgen i oktober i fjor var fremdeles friskt i minnet.

For dem som bruker hukommelsen til annet enn orienteringsresultater kan vi repetere at Håkon Jarvis Westergård den gang løp inn til NM-gull i eldste juniorklasse etter et sololøp som går inn i historiebøkene. Og Sindre Østgulen Deisz’ fulgte opp ved å løpe inn til fjerdeplass i yngste juniorklasse etter medaljekamp helt inn på målstreken.

alt

altDenne duoen, samt en hel gjeng med andre veltrente og sultne blå-gule ulver var på tokt, i jakt på nye NM-medaljer til klubben fra Hødden.

Rolvsøyhallen i Plankebyen Fredrikstad var arena for begivenhetene denne kvelden, og nattcupmagen var, som alltid, litt urolig før start.

Retorikken er et mangehodet troll når en gjør seg klart til starten på en ny sesong.

Er lykten ladet? Har jeg spist for mye/nok/riktig? Er jeg i form?

Vareggs svenske alibi, Håkon Jarvis Westergård, var ett unntak i så måte. I og med at svenskene slipper opp på treningen for å begynne å konkurrerer allerede i mars måned visste den sympatiske unggutten med junior-VM ambisjoner at formen var på plass.

Tirsdagens sprintløp i Loddefjord, viste også at Kristine Fjellanger og Sindre Østgulen Deisz har noe å sparke fra med inneværende sesong.

Her var oppgaven å få postene til å sitte under krevende nattorientering i Østfoldterreng.

Dette skulle vise seg å være en overkommelig oppgave for samtlige i den nevnte trioen.

Mellomste bla’ Westergård, med kongenavnet Håkon, hadde kommandoen i den 7 mann store tetklyngen i H19-20 da det hele skulle avgjøres. Men da skjer det.

-Jeg ser jordet, og tenker spontant at det er forbudt, sier en litt oppgitt juniorlandslagsløper.

Det er hersker litt usikkerhet i familien Westergård om Håkon hadde lest PM i forkant av løpet. På det området er det far mot sønn.

Men ute i løypen var det Eskil Kinneberg som var motstander. Og da Håkon velger krattskog fremfor jordet i sin ferd mot sistepost lar ikke juniorlandslagskollega Kinneberg seg be to ganger.

-Jeg følte meg sterk, og hadde planlagt å rykke der. Men løpet i dag blir avgjort på at Håkon ikke har lest PM, sier Raumar-løperen.

Håkon blir også passert av Mathias Stensland Lillevold under sitt kreative veivalg til sistepost.

Bronsemedalje i NM lar seg absolutt høre, men denne fredagen i Fredrikstad er ikke det godt nok til å bli beste Varegg-løper.

Sindre Østgulen Deisz viste, som nevnt, i fjor høst at nattorientering med fellesstart er noe han behersker.

Etter en felles tur i skogen for store deler av gutta i H17-18 års klassen, hvor det til slutt bare skilte ett lite minutt mellom de 30 beste, var Sindre i «pole position» og ledelse på siste post.

-Det ble avgjort i spurten, sier en ærlig og beskjeden gutt fra bydelen hvor gule sydvester var moteplagget på starten av 1990-tallet.

På den tiden fikk bydelens fotballag solid bank av Trondheims fotballstorhet, Rosenborg Ballklubb, i kamp om NM-gull på Ullevål Stadion.

Denne fredagskvelden, omtrent da «talkshow-vert» Anne Lindmo er i ferd med å pakke vekk mikrofonen, er det Sindre som blir slått av en annen storhet fra Trondheim. Storvokste Trond Einar Moen Pedersli fra OL Trollelg langer ut, og henviser Sindre til en mer enn godkjent andreplass og sølvmedalje.

Den får garantert æresplassen på gutterommet i Brinken.

Kristine kom dessverre noen få sekunder for seint til å NM-medalje, men fjerdeplass i den meget sterke D19-20 er en solid start på den nasjonale sesongen.

-Dette er tidenes Varegginnsats, stråler leder i Varegg Fleridrett Mette Rogne, mens hun fyller opp minnekortet i kameraet med bilder som kan dokumentere to NM-medaljer til de blå-gule.

Men dette er bare starten på sesongstarten….

Like etter at Håkon og Sindre mottok sine velfortjente medaljer forflyttet Varegg-troppen seg til Halden.

Lørdag og søndag fortsetter de jakten på det perfekte o-løp.

alt

 

 

 

 

alt

 

 

 

 

alt

2012-05-09 16:05:01