Suverene seire til Deisz og Fjellanger

IMG_8493-540
Ga gass og kvittet seg med forfølgerne på dagens fellesstart.

Under dagens i Urb-o Cup var det klart for fellesstart.

På glatt føre er dette alltid spennende, men som ekstra sukker på honningen hadde doktorgradsstipendiat og løypelegger Erlend Moster Knudsen lagt opp til et innovativt gaflingssystem.

Mellom 1. og 2. post på løpskartet var det markert fem poster, fra a til e, hvor tre av dem skulle besøkes.

Se kart: her

Videre fortsatte det som en vanlig o-løype.

Og som vanlig når det handler om resultatlister, er det de beste som vinner. I dag var Sindre Deisz og Kristine Fjellanger i en klasse for seg i hver av hovedklassene.

«Lætt» eller «barneskirenn» kunne fotrappe Deisz sagt etter å ha løpt i teten hele veien, og til slutt distansert det øvrige feltet med over halvannet minutt.

Men i mangel på Northug- og Zlatan-typer i norsk orientering, har ikke Varegg-gutten fra Dalen intensjoner om å bedre den statistikken.

- Jeg valgte postene a, b og e i gaflingen. Det tror jeg ingen andre gjorde. Etter det var jeg alene, var sindige Deisz’ forklaring på utklassingsseieren.

Da vinneren var langt inne i seiersintervjuet på Meyermarken-arena gjorde kvartetten Vegard Westergård, Ronny Rykkje, Jakob Eikner og Magnus Rogne Halland opp om andre trinnet på pallen.

Tredjemann i rekken av Westergård-brødre ble andremann i dag, foran de to Fana-løperne Rykkje og Eikner.

Det var nok mye å diskutere i bilene hjem, for silkestrilene fra søndre bydel, etter at far var bedre enn sønn i Rykkje-familien, mens det motsatte var tilfellet hos Eikner. Men det kan snu seg allerede til helgens Bergen Sprint Camp.

Magnus Rogne Halland, som var femtemann i mål og nummer to i seniorenes hovedklasse. Hadde nok sin mulighet i løpsdrakten i dag. Til helgen er det på med arbeidshanskene og arrangørsdressen, for å bidra til å få den nevnte Sprint Campen vel i havn.

I hovedklassen for damer var Kristine Fjellanger mer suveren enn sin klubbkollega, Deisz, på herresiden. Jenta fra Loddefjord fulgte opp seieren fra årets første løp i Urb-o Cupen, og er dermed ubeseiret på Bergensk brostein før landslaget kommer på besøk til helgen.

I dag var det drøyt halvannet minutt ned til klubbvenninne Johanne Rakner, med Trude Aamli Sundtjønn på tredjeplass.

Yngsteblad Westergård, som ble nummer to totalt, vant herrenes ungdomsklasse.

Ungdomsklassen for damer ble vunnet av Kårhild Husby Nordstad.

Fullstendige resultater finner du: her

Kart finner du her: Lang – Kort

På grunn av feilkoding av noen postbukker må dessverre første klatrestrekk strykes fra trøyekampen. Reseultatene blir dermed noe amputert, men du finner dem i hvert fall: her

Sammenlagte trøyeresultat etter 6 løp finner du: her

Bildene ser du nedenfor.

IMG_8424-540

IMG_7101-540

IMG_7103-540

IMG_7104-540

IMG_8454-540

IMG_8459-540

IMG_8485-540

IMG_8494-540

2012-01-26 22:36:13