Sterk Varegginnsats i Kompisstafetten

Da var det tid for den tradisjonelle Kompisstafetten. Varegg stilte som alltid mannsterkt opp, og i finværet var det klart for mange harde dueller.

Varegg stilte i år med 7 lag. Lagene var en fin miks av unge og eldre, rutinerte og urutinerte. Første etappen løp de yngste. Blandingslaget mellom Fana og Varegg åpnet sterkest og yngste blad Rykkje var raskest på denne etappen. Varegg lagene løp også bra. Ragnhild Løvås og Ida Lehmann var best av Varegg lagene og rett bak teten. De andre Varegg lagene kom også bra ut og var ikke langt bak teten.

Til venstre: Vinnerlaget

Andre etappen var den nest lengste etappen, og her var farten høy. Sindre Østgulen Deizs løp Varegg opp i ledelsen, med Torjus Raa på slep. Bak jaget flere Varegg lag, som absolutt var med kampen om gode plasseringer. Tredje etappen var en litt enklere etappe med C-nivå. Her holdt Kårhild Nordstad Husby teten for Vareggs førstelag. Constance, Gunnhild og Kristiane løp også gode etapper.

4 etappen var det lettbeinte gutteløpere og spreke dameløpere som løp. Fana løp meget sterkt her samtidig som Vegard Westergård på Vareggs 1 lag hadde litt problemer i tet. Men Vegard tapte ikke all verdens, og kunne sende ut Oskar Røen på skuddhold av de to Fanalagene i tet. Bak kom Varegg lagene som perler på snor og både Johanne, Kim Andre, Ingrid og Tone vekslet likt og sendte sisteetappeløperene ut på en knallhard kamp om å bli nest beste Varegglag

Sisteetappen var det den lengste og hardeste etappen. Her kjente Samnangers store sønn lukten av en hjemmeseier allerede fra starten av. Etter noen motbakker og myrer av ekte Samnangerklasse hadde han nesten hentet de to Fanalagene foran, og på forvarsel var han ca 20 sekund bak Espen Rognsvåg fra Fana som var alene i tet. Etter en rå innspurt, og en liten postbom av Espen på slutten kom de likt inn på oppløpet. På oppløpet var Oskar suveren og Vareggs førstelag kunne dra inn en velfortjent seier. Dette var et av de yngste lagene som noen gang har vunnet kompisstafetten. Bak var det en knallhard kamp mellom Harald Valen, Magnus Rogne Halland og Erlend Moster Knudsen om å bli nest beste Varegglag. Med stødig orientering og bra fart kunne Magnus løpe inn Varegg 3 til en sterk 5 plass. Harald på Varegg 6 kom rett bak på 6 plass. Erlend hadde litt problemer med orienteringen på slutten men kunne føre Varegg 2 inn på en 7 plass. Resten av Varegg lagene fullførte også med stil

forfatter: Ørjan Svaland Aas

2012-05-21 21:25:37