STEMNINGSRAPPORT FRA TIOMILA

Stafettklassikeren Tiomila ble i helgen avgjort på militærleiren Kvarn i Sverige. Varegg stilte med lag i alle tre klasser, og det var tett mellom gode prestasjoner.

Både ungdoms- og damelaget slo fjorårets plasseringer, og herrelaget var ikke langt unna.

For 9 løpere startet helgen med sprint i Silva League i Linköping. Terrenget varierte mellom skog, gater og park, og Vareggløperne fikk slite med farten til de svenske toppløperne. Johanne klarte seg veldig bra og vant sin klasse med 4 sek, mens Sindre bare var 59 sek bak Sveriges beste juniorer på 13. plass i den tøffe H18-klassen.

Etter å ha fylt lagrene med pizza og kebab kjørte vi videre til Markstridsskolan i Kvarn, der vi møtte resten av løperne. Arrangørene kunne for anledningen by på overnatting innendørs, og oppladningen til helgens største utfordringer ble derfor av høy standard i o-målestokk. Etter en god natts søvn og imponerende innsats for å sette opp lagsteltet var det klart for ungdomsstafetten.

Markus, Constance, Kårhild og Vegard gjorde solide løp på alle de fire etappene og kunne juble for en meget sterk 32. plass av 288 startende lag. Bare 8 norske lag var før dem i mål. Damelaget fulgte opp med flere gode prestasjoner, og klarte med sin 98. plass å komme inn blant de 100 beste.

Så våknet etter hvert herrene, og under lagleder Jørns kommando kom alle seg til det oppvarmede lagsteltet og videre ut i skogen. Etter 14 og en halv time og 120 kilometer kunne Per Ola løpe laget inn til en fin 112. plass.

Detaljerte resultater finner du på www.10mila.se/2012.

0000-00-00 00:00:00