Stafettmoro for ungdommen på Kongsberg

bilde9-490

God Varegginnsats siste dag av Pinseløpene.


Etter at det meste har handlet om junior-VM uttak de to første dagene under Pinseløpene på Kongsberg var det i dag ungdommen som sto i fokus.

Speaker, Fana-strilen Pål Corneliussen, hadde fokus på fremtidens norske o-elite. Og for Varegg ser det lyst ut om en skal dømme ut i fra dagens innsats.

Med totalt fire lag på start i dagens stafett har en etterveksten i behold. Klubben var representert i H 11-12, samt i både D og H 13-16.

Det var de unge jentene i D13-16 som gjorde det best plasseringsmessig. Ingrid Vrålstad Løvås og Kårhild Nordstad Husby kunne reise vestover med en 7. plass i bagasjen.

Ragnhild Vrålstad Løvås og Mathias Kjærner-Semb var ikke stort dårligere, og noterte seg for 8. plass i H11-12.

Ellers er det verdt å nevne at duoen Gunhild Stuland Tysvær og Kristiane Ottesen løp inn til 31. plass i sin klasse.

De to «kjuagutta» Markus Kjærner-Semb og Vegard Westergård klarte å tilrive seg en 15. plass.

(fortsetter under bildet)

bilde10-490

Søndag om en liten uke får vi se om klubbens juniorer har like bra stafettferdigheter når det handler om junior-NM stafett. Men i dag var det individuelt løp for dem over 16 år, og da var det veteranen Harald Valen som sto frem med beste Vareggprestasjon. Etter en beskjeden start på pinsen var han i dag respektløs nok til å slå seg inn på pallen i eliteklassen for menn i sin aller beste alder.

I seniorklassen er ikke alderen så høy, men der er til gjengjeld nivået noe høyere. Blant kvartetten fra Varegg i denne klassen var det Jonathan Drake som i dag viste at tre løp på rappen er mer regelen enn unntaket for en mann som har kursbevis fra Sandviken O-gymnas på sin CV.

Mannen med sykkelen som følgesvenn og ungdomsarbeid som sitt kall her i livet, løp i dag inn til 7. plass og var dermed på høyde med kretsens beste o-løper, Rune Nygaard.

Men det skal nevnes at marginen ned til nest beste Varegg-løper, Erlend Moster, var liten. Om Erlend hadde kuttet et par skiver fra sin meget solide matpakke kunne han muligens knappet inn de 40 sekundene som skilte opp til Jonathan. Men resultatlisten er fasit, og da skal en holde seg for god til den type spekulasjoner.

En kan imidlertid konstatere at Sørlandets store sønn, Petter Marki Erichsen, heller ikke var langt bak den nevnte duoen.

Når en vet at klubbens juniorer i dag bare jogget med tanke på kommende slag til helgen, med NM-sprint og NM-junior stafett, kan en benytte anledningen til å skryte av veteranene Westergård, Kjærner-Semb og Rogne som viser at dugnadsarbeid for klubben hjelper både på humør og formen i løypen.

Om du er i tvil om dette kan du bare ta en titt: her

I morgen er det nye muligheter til suksess for dem som misbrukte sine sjanser i Pinsen. Sprintcupen flytter fra bydelsgettoene, hvor de to første rundene har vært arrangert og inn til byens fineste strøk.

Da er det mulighet for at postene får stå i fred for ungdom med fritidsproblem og lange fingre. Forutsatt at arrangøren har rukket å sette dem ut vel og merke.

bilde11-490

0000-00-00 00:00:00