Stafettdamer og langdistansejuniorer

bilde_1-490

God sesongåpning under Norwegian Spring i Halden.

Helgens Norwegian Spring i Halden en strålende åpning på det som forhåpentligvis blir en minst like gode fortsettelse.

Håkon og Sindre slo an tonen med medaljer under NM-natt fredag kveld.

Deretter var det Vårstafetten på lørdag. Her gjorde Varegg-damene sine saker solid, og kunne til slutt løpe inn til 20. plass etter å ha preget stafetten.

Herrelagene hadde noe mer tekniske problemer, det være seg å nulle brikken, eller av o-teknisk.

Utpå kvelden kunne vi konstatere at det er mulig å få resultater på internett også for Vårstafetten når en vi er kommet til 2012.

Vi er ikke kjent for å grave oss ned i detaljer, om det ikke handler om treningsfilosofi eller o-teknikk, så vi ser gjennom neglene med små skjønnhetsfeil.

Søndag var det igjen norgescup. Da var skjønnhetsfeil fraværende. Arenaen var striglet og nysminket med det beste innen norsk orienteringsteknologi. Det innebærer også at GTR-konsulent Dagfinn Øksenholt var tilbake i tidtakerbua ved målseilet, og resultatene til å stole på.

Noen av Varegg-løperne er også til å stole på både hva form og o-teknikk angår.

Ungdommene Vegard og Kårhild viste seg frem med henholdsvis 5. og 9. plass. Meget sterkt i et terreng som er langt i fra det en møter på løp på Bergenshalvøyen.

bilde_1-490

bilde_2-490

Solid var det også av Sindre, som via omveier opplyser til redaksjonen at han bor i Porsveien og ikke Brinken. Feiloppgitt gateadresse i forrige innlegg på varegg.no forhindret ikke unggutten fra å løpe inn til en ny topplassering i dag.

NM-medaljen fra fredag har ikke gått til hode på Sindre, og i dag orienterte han seg inn til 7. plass i yngste herrejuniorklasse. Det er bevis på at han har intensjoner om å stabilisere seg i toppen av listene denne sesongen.

Samme intensjon har nok også Samnangers store sønn, Oskar Røen. Løp inn til 8. plass i fravær av de to beste i klassen. Etter en sykdomspreget vinter er det likevel sterkt å bare være drøyt tre minutter bak vinneren, Sindre Rønning.

Dagens prestasjon hva eliteprestasjoner angår var det Håkon Jarvis Westergård som sto for. Han er en vaskeekte Varegg-gutt, men på gjesteopptreden av ukjent lengde i den svenske klubben Järla IF OK. Med tanker om matching og EM-deltakelse i bakhodet hadde den offensive junioren meldt seg på i seniorklassen. Og han viste til fulle at han hører hjemme blant de store gutta.

Etter over 95 minutters løping stemplet Håkon i mål til 7. plass bare drøyt seks og et halvt minutt bak Olav Lundanes, og midt mellom to andre tidligere verdensmestere, Holger Hott og Carl Waaler Kaas.

At førstnevnte er dobbelt så gammel som Håkon gir ikke bare leserne en matematisk utfordring, det forteller også noe om hvor lenge Håkon kan være med og prege norsk orientering.

Fullstendige resultater finner du her: elite og vanlige klasser

bilde8-490

bilde_3-490

bilde7-490

2012-04-22 23:45:47