Sol, sommer og Skolesprint

IMG_8594-470

Årets siste dag av Skolesprinten ble avholdt under perfekte forhold på Meyermarken.


Med sol fra skyfri himmel. Tre Brannpoeng i bagasjen fra kvelden før og orientering på timeplanen lå alt til rette for en dag for historiebøkene da årets siste dag av Skolesprinten i Vareggregi ble arrangert i dag.

En skal ikke beskylde Sven Jansen og «Pumaen» for å være ferske i «gamet», men i dag var de så varm i trøya at den måtte av før det første av dagens elevkull hadde kommet skikkelig i gang.

For etter en litt sløv morgen ble det fart i sakene. Kjente orienteringsnavn figurerte på toppen av listene, ispedd lokale «tjuagutter» som fant kjapt frem i sitt eget nabolag.

Dagens rekordnotering var under tre minutter på en av rundene. Da er det slik at talentspeideren, som til vanlig går i blå-gult, hever øyenbrynene. I dag bak pilotsolbrillene.

Innsatsen på elevene var uansett upåklagelig, og svetten rant slik at vannkrig i fontene var en naturlig avslutning på dagen.

Ved dagens slutt har Skolesprinten denne våren gitt 1 100 skoleelever muligheten til postjakt etter Urb-o konseptet. Alle finner frem og de fleste liker mestringsfølelsen. Men det er vanskelig å få dem til å velge blautmyr, brake, kart og kompass som fremtidig karrierevei.

Responsen blant de bikinikledde i tilskuerskaren under dagens seanse på Meyermarken var også kjølig, i den ellers så brennhete Bergensluften, da o-misjoneringen fra arrangøren ble for nærgående. Glimt i øyet og overskuddskart lokket i det minste noen til å ta imot sistnevnte av høflighet.

Under O-skolen fra klubbhuset seinere på kvelden var det spisse albuer som gjaldt. I hvert fall under stemplingsrunden.

Så får vi se hvor mange som stempler inn som skikkelige o-løpere og Varegg-medlemmer i løpet av sesongen.

Noen av dem ble i hvert fall oppdresset i riktige fargenyanser av klubbens leder i kveld.

Da er det bare å håpe at de blir godt brukt i tiden fremover.

IMG_8575-470

IMG_8580-470

IMG_8594-470

IMG_8581-470

IMG_8584-470

IMG_8592-470

2012-05-26 04:45:29