Skolesprint til tusen

IMG_8022-540

Etter en liten uke med Skolesprint har et tresifret antall skolebarn fått bryne seg på postjakt i ett av verdens beste sprintterreng.


Da arrangørstaben pakket ned teltene etter dagens økt med Skolesprint på Meyermarken, var en viktig milepæl passert.

Ikke bare var to av klubbens poster forsvunnet, men det er samtidig også over 1 000 skoleelever som i løpet av en snau uke har  prøvd seg på de postene som har fått stå i fred for pubertale «rampestreker».

I dag var det de lokale skolene, Krohnengen og Rothaugen, samt noen klasser fra St. Paul og en fra Hellen som fikk med  seg en eller flere av de etter hvert så velkjente Urb-o sløyfene som Norges Orienteringsforbunds analysesjef, Jan Kocbach, i sin tid introduserte for o-sporten.

Nettopp dette er også intensjonen med Skolesprinten, skoleelevene som deltar skal få en introduksjon til orienteringsidrettens sjel, sjarm og utfordringer.

De fleste opplever det sistnevnte, men det er ikke til å legge skjul på at en håper noen av deltakerne også skal falle for idrettens sjarm. Alle som er fortapt i evig forelskelse med o-sporten kjenner følelsen når småbanning og frustrasjon i det ene øyeblikket, på få sekunder forvandles til kjempeflyt og lette bein.

Første uke med Skolesprint har vært en reise i flytsonen. Over 1 000 deltakere i en uke hvor en konkurrerer med Tine Stafetten, må være bra.

Fredag var det hjemmefavorittene fra Rothaugen, med klubbdrakten til arrangørklubben på kroppen og oppladning til KM-sprint den påfølgende dagen på treningsmenyen, som var best.

Rundetider på høyde med 10. klassinger fra andre skoler får fullt ut godkjent, ikke minst med tanke å at herværende sprintlandslagstrener Emil Wingstedt betegnet terrenget som et av de mest krevende sprintterrengene i verden.

Nå gjenstår en bonusdato med Skolesprint, om snaue to uker, deretter er de Skolemesterskap og Urb-o Festival på forsommeren.

IMG_8022-540

IMG_8002-540

IMG_8005-540

IMG_8008-540

IMG_8039-540

IMG_8040-540

IMG_8043-540

2012-05-12 08:02:53