Sindre nr. 4 i Frankrike

Vareggs egen Sindre Østgulen Deisz løp idag inn til en meget sterk og imponerende 4. plass i ungdoms-EM.

Ungdoms-EM (EYOC) arrangeres i år i Frankrike, og på programmet står sprint (fredag), langdistanse (lørdag) og stafett (søndag). Dagens sprint ble løpt i den lille landsbyen Meymac, og dette var første gang Sindre fikk løpe i den norske landslagsdrakten.

Sindre har denne våren tatt steget rett inn i norgestoppen, med sølvmedalje i NM-natt og NM-gull i stafett som høydepunkter så langt. Dette, sammen med gode uttaksløp ga Sindre flybillett til Frankrike.

Vareggutten fra Fyllingsdalen som har "vokst opp" i Sandsvikens gater og smug håndterte dagens utfordringer på en mesterlig måte, og med tidlig start ledet han lenge konkurransen i mål. Når samtlige 90 løpere i M18 (herrer 17-18 år) hadde passert målstreken var det bare 3 løpere som var bedre enn Sindre. Dermed endte landslagsdebuten med 4. plass og deltakelse i premieseremonien for de 6 beste.

Det var en meget jevn konkurranse, og bare 9 sekunder skilte Sindre fra europamesteren Tristan Bloemen fra Belgia. Alle de 4 norske guttene løp inn blant de 21 første. På damesiden var Gunvor Hov Høydal (Fossum) beste norske løpere med en 12. plass.

Rapporter fra Frankrike forteller at Sindre er godt fornøyd med resultatet, men at en liten ekstrasving på slutten kan ha kostet ham 15-20 s. Sindre sa før avreise at han hadde størst håp om langdistansen, så imorgen blir det spennende.

Hele resultatlisten finner du HER

Vi regner med å få noen bilder etterhvert, og imorgen følger vi spent med på langdistansen. Lørdag kveld blir også 3 av 4 norske gutter tatt ut til søndagens stafett.

Grattis Sindre og lykke til videre!

Her er Sindre fornøyd med KM-gull i sprint. Sprintkulturen i Bergen med Bergen Sprint Camp, Urb-O Cup, den lokale sprintcupen og Vareggs egen sprintsatsing ser ut til å ha gitt ønsket resultat!

alt

alt

2012-06-29 14:10:34