Nybegynnerne fikk en perfekt start på o-karrieren

IMG_0167-540

Vareggs O-skole med kunnskapstørste deltakere og godt opplegg på årets fineste vårkveld.


Da Varegg inviterte til første kursdag av O-skolen var det perfekte rammebetingelser.

Fint og varmt vårvær, god sammensetning mellom deltakere og instruktører.

Været til tross. Det hele startet innendørs i klubbhuset hvor de vordende o-løperne etterhvert vil føle seg minst like varm i trøyen som i TV-stuen hjemme.

Det var ikke TV, men internett som so på programmet den første halvtimen av kurset.

Etter en kort gjennomgang av de første punktene i Norges Orienteringsforbunds kurs i Nett-orientering, var det på tide å føle på kart og kompass.

Ti poster i området rundt Badstuen var utfordringen. Dette ga full pott for de fleste av deltakerne, med mer eller mindre bistand fra foreldre og instruktører.

Det var ikke bare «asfaltposter» i første øvelse, men grønske på knærne ble det ikke før «brikkeløpet» i bakken ved siden av klubbhuset.

Etter flust av muligheter for alle deltakerne var kveldens (verdens)rekord 17 sekunder, inkludert stempling på seks poster.

Rett skal være rett, denne noteringen var det en av rekruttene som sto for. Men dit håper vi også de ferskeste nybegynnerne kommer.

Vi håper både «premiebuffen» til slutt, og ikke minst instruksjonen underveis er godt nok til at dette skal bli et langvarig forhold mellom orienteringsidretten og deltakerne på O-skolen.

Neste kursdag er torsdag 24. mai.

IMG_0167-540

2012-05-12 00:13:28