NM Sprint-vi er med etter kvalifiseringen

Vareggløperne viste gode sprinttakter under kvalifiseringen, men det ble også noe dramatikk.

Varegg stiller med en sterk sprinttropp i dagens NM.  Løperne har i formiddag vært gjennom tøffe kvalifiseringsheat der de ti beste fra hvert heat får sjansen til å vise seg frem i finalene i ettermiddag(fra kl 15 og utover).  Heatene har bestått av mellom 20 og 30 løpere.

Vår beste Sprinter, Håkon Westergård, gjorde sine saker skikkelig i H19-20 og vant kvalifiseringen på dagens raskeste tid. Han må dermed finne seg i å være en het gullkandidat, men sterke Eskil Kinneberg blir som vanlig en hard nøtt for Høddegutten.  I samme klasse kvalifiserte også Oskar Røen seg på en god måte og hans mål i finalen er å sikte inn mot en topp 10 plassering.  Det har han både fart og o-teknikk til !

Kristine Fjellanger, vår eneste representant i D19-20, imponerte med 2.plass i heatet sitt og med 11.33 så ga det 6.beste tid totalt blant 19-20 åringene og hun må ha tydelig mål om en medalje.  Farten er god nok, og hvis o-teknikken sitter så blir dette spennende!

Dagens overraskelse var kanskje Morten Westergård som etter lang tids skadeavbrekk løpte sikkert inn til 5.pl i heatet sitt i H21. Og med 11.beste tid totalt så er sjansene for en oppmuntrende topp 10 plassering absolutt til stede selv om det blir knalltøft.  Hans løpskaasitet er naturlignok ikke på topp, men med god o-teknikk klarte han å kompensere for manglende fart.  Våre lokale Vareggløpere Magnus Rogne Halland og Erlend Moster Knudsen ble dessverre slått ut.

I D17-18 hadde både Johanne Rakner og Ragnhild Femsteinvik nødvendig fart og kontroll på orienteringen og kvalifiserte seg fint med hhv 4.pl og 7.pl i sine heat.  Begge to er såpass sterke løpsmessig at de har gode sjanser til å heve seg det lille som skal til for å komme inn på Topp 10 listen etter finalen.  

I H17-18 fikk vi dagens dramatikk.  Vårt sterkeste kort, Sindre Østgulen Deisz, ble felt av en lur post inne i et skogholt der stiene var mange og det var fort gjort å bomme.  Og etter bommen klarte han aldri å komme inn på det gode sporet igjen og ødela dermed sine sjanser til finaleplass.  Men talentfulle Sindre kommer garantert sterkt tilbake!  Martin Femsteinvik hadde heller ikke en god nok dag på Øvrevoll og med 17.pl i heatet sitt så ble det heller ingen finale på han.  Dermed blir det Per Ola Ottesen og Ørjan Rykkje som skal vise frem Varegg i finalen.   Ørjan klarte akkurat kvalifisering med 9.pl, men tiden var såpass sterk som 14.30, så han kan definitivt kjempe seg inn på en Topp 10 plassering hvis han får til et optimalt løp.  Per Ola viste fine takter med en 5.plass (14.58) i sitt heat, og har også sjansen på en topp 10 hvis alt klaffer.

I damenes hovedklasse D21, var Kari Svingheim, vår representant.  Hun imponerte med en god sprint, men hun var på en måte uheldig da hennes heat hadde langt flere sterke løpere enn det andre heatet. Hun kom på 12.pl i heatet sitt, men hadde klart 6.plass i det andre heatet.  

Vi gleder oss til spennende og dramatiske finaler som begynner allerede kl 15.  Følg med på Live-sendingen med både speakerlyd og bilder her: 

http://www.ustream.tv/channel/norsk-orientering

Og her er link til startlister, mellomtider og resultater: 

http://www.liveresultater.no/livesider/livesenter.php?arr=158

Bilder fra kvalifiseringen:

alt

Fire Vareggløpere godt fornøyd med kvalifiseringen.  NTNUI løperen er Gunhild Rogne Halland kan smile etter sterk innsats.  Hun hadde samme tid som vår egen Kristine i D19-20.

alt

Per Ola spurter som vanlig tøft i mål.

alt

Turbo-Ørjan i kjent driv inn mot mållinjen.

alt

Kristine blir en spennende løper i finalen

alt

Johanne(t.v) og Ragnhild diskuterer løypen og kan glede seg til finalen.

2012-06-02 14:28:56