NM-medalje til Håkon

img_2887-470

Offensiv start ga sølv på NM-ultralang.

Håkon Jarvis Westergård var offensiv allerede før start på dagens NM-ultralang.

Gutten fra Hødden hadde funnet frem sine VJ Superb Spike fra innerst i skapet, og lett sippende på vekselvis Red Bull og sportsdrikk formelig spratt han opp bakken til start.

- Jeg varmet opp i går, smalt det fra mellomste bla’ Jarvis da han ankom beitet som for anledningen var gjort om til oppvarmingsområdet.

Med den kommentaren var mer enn halve H19-20 klassen satt ut av spill før det var løpt en eneste meter.

Eskil Kinneberg sto imidlertid fjellstøtt. Selv en Jarvis åpning av beste merke, og Varegg-ledelse ved første passering prellet av som vann på gåsa hos Kinneberg.

Juniorverdensmesteren jobbet seg ajour og forbi Jarvis. Dermed ble det som så ofte før, Kinneberg foran Westergård i eldste juniorklasse for herrer.

Da kan Jarvis legge ett sølv ved siden av sitt ene gull og to bronser fra tidligere i «NM-sesongen», på hyllen hjemme i leiligheten på den finere kanten av Stockholm.

En liten kuriosistet i sakens anledning for de spesielt interesserte, som jeg antar at faktisk du er om du har kommet såpass langt i teksten, er at Håkon er eneste løper i sin klasse med NM-medalje fra samtlige øvelser så langt i sesongen. Ett ord er dekkende for en slik bedrift; STABILT.

Uansett var i dag medaljen til Varegg-løperen i Stockholms eksil eneste uttelling i edelt metall for Varegg.

Men det var likevel mye god innsats i de innbydende trøndermyrene, hvor tidligere verdensmester Øystein Ringstad Kristiansen hadde lagt løyper.

Kristine fulgte opp gårsdagens seier med en godkjent femteplass i dag.

Oskar ble nummer 12, Johanne løp inn til 21. plass og Ørjan stemplet inn som nummer 38.

Sindre var dessverre for ivrig med å komme seg ut på ett av løypens langstrekk, og dermed glemte han i farten å få med seg kortstrekket i forkant. Da ble det ubønnhørlig disk på den lettbeinte unggutten.

For ham, og alle andre som ikke fikk ut sitt potensial kan en trøste seg med at det bare er noen uker til neste NM-mulighet.

Resultatene fra dagens NM finner du: her

2012-08-19 21:44:31