NM lang

Christiane Trösse rapporterer fra NM.

Med strålende vær begynte vi ferden mot samlingsplassen i Maridalen med å treffe på stjerner som Marit Bjørgen, Therese Johaug (?) og Edvald Boasson Hagen på treningstur. Det ga litt ekstramotivasjon å vite at disse måtte holde seg på veien med utstyret sitt mens vi skulle ut i skikkelig fin høstskog.

Torsdagens NM langdistanse utfordret Varegg-løperne med røft terreng, noen detaljrike områder med mange steiner, og - ikke helt uforventet - avgjørende veivalgsstrekk. Den som klarte seg best i dag var Håkon, som etter selvstendig løping fra tidlig startnummer ble belønnet med sølvmedalje i H19-20. Oskar ble nr. 14 i samme klasse. Det ble en del bomming for ungguttene i H17-18, der Sindre ble best med en 15. plass.

Også jentene var ikke helt fornøyde med løpene sine. En større bom ødela for Kristine som ellers nesten bare hadde strekktider blant de fem beste. Hun ble til slutt nr. 9 i D19-20. Johanne kom inn på 24. plass i D17-18. Men dagens kanskje største prestasjon stod Ørjan for. Han var den eneste av våre menn som kjempet seg gjennom hele seniorløypen på 14 km. Dette står det respekt av! I dameklassen ble Christiane nr. 17 med et godkjent løp.

Fredag er det kvalifisering for mellomdistansen for seniorløperne, mens juniorene har en fridag.

0000-00-00 00:00:00