Kristine med seier i norgescup

gunhild_johanne_kristine-490

Sprintet fra hele norgeseliten i Steinkjer i dag.

Det var en stor Varegg-dag under dagens norgescupfinale i sprint i sentrum av Steinkjer.

Sprintspesialist Kristine Fjellanger fikk sitt definitive nasjonale gjennombrudd da hun i dag gikk til topps i eldste juniorklasse for damer.

-Sprint er noe jeg behersker, sier hun til varegg.no, med et smil etter sin første seier med fullverdig konkurranse.

Med den selvtilliten i bagasjen satte hun høy fart fra start, og var i ledelsen allerede på førstepost. Juniorlandslagsløperne Ingjerd Myhre og Oda Wennemo var underveis oppe og presset Kristine, men Loddefjord-jenta grep sjansen med begge hendene i det siste sprintløpet i norgescupen, og kunne juble for seier på torget i Steinkjer.

-Jeg er bra trent fysisk, og har trent mye sprint, forklarer hun dagens suksess.

Da gikk det nesten uten tidstap i dag, men for å vinne når det gjelder må en også ha det rette hodet.

-Jeg måtte stoppe litt opp på vei til andrepost. Da investerte jeg noen sekunder, men jeg har ikke noen store tidstap, forteller dagens gladeste Varegg-løper og viser at hun kan være kaldt når det «koker» for menigmann.

Men det var også andre blå-gule som viste at de er kald i hodet og har fart i beina.

Johanne Rakner klinket til med tredjeplass i yngste juniorklasse for damer, med bare snaue halvminuttet opp til toppen av pallen for jenta som er et resultat av rekrutteringsarbeidet rundt Skolesprinten.

Mannen som fra nå av skal arrangere Skolesprinten, Per Harald Havnen Johansen, debuterte i dag i blå-gult, og kunne rapportere om at han ble skremt av en hund underveis i løypen. Dette, sammen med feil veivalg på det aktuelle strekket, kostet omtrent 20 sekunder.

Like lettskremt er ikke gutta fra Dalen. Der ute er de vant til drabantbyproblemer av større karakter en ivrige firbeinte. Da blir en sprint i småbyen Steinkjer i norgescupsammenheng som en tur i parken å regne, og da snakker vi ikke Nygårdsparken.

Det viste Sindre i dag, og løp inn til femteplass.

(fortsetter under bildet)

johanne-kristine1-490

Femteplass ble det også til Varegg-løper Gunhild Rogne Halland. Selv om hun representerer NTNUI, og i dag var ikledd NTNUI-drakten er varegg.no kjent med at det er en familieavtale om at Gunhild i kaldere vær alltid skal ha en Varegg-drakt innerst, da kan det aksepteres at drakten til studentidrettslaget fra byen ved Nidelvals bredde, hvis navn ikke skal nevnes, er ytterst.

Uansett er det alltid Varegg i hjertet.

Det samme er det i familien Westergård. Men der er det blitt såpass strengt at en må løpe med Varegg-drakt, selv om en har Järla IF på både start- og resultatliste. Derfor var det en blå-gul Håkon Jarvis som i dag løp inn til andreplass i den eldste juniorklassen for herrer.

I morgen, under NM-ultralang, løper nok Håkon Jarvis på ny i Varegg-drakt, og da handler det om jakt på nye NM-medaljer.

Så langt i år kan Sindre, Håkon, Oskar vise til edelt metall. Får vi hånden full etter i morgen?

Enn så lenge kan en ose seg med de gledelige resultatene fra i dag. De finner du: her

haakon1-490

2012-08-18 18:00:09