KM Mellom med imponerende innsats

Værgudene var ikke i sitt rette humør da Gneist arrangerte KM i mellomdistanse på Kokstad.

Kraftige regnskyll, mye vind og temperaturer akkurat over på plussiden av termometeret gjorde løpet til en kald opplevelse. Arrangøren kunne derimot lokke med nytt synfart terreng og løyper nesten uten brake.

Selv om været ikke var på sitt beste stilte Varegg, som vanlig, mannssterke opp og leverte gode resultater. I N-løypen kom, en av Vareggs nyeste medlemer, Otto Femsteinevik seg fint gjennom. I den yngste jenteklassen var alltid-energiske Eirunn Husby Nordstad uheldig og ble disket.

Ungdomsjentene løp fantastisk i D13-14. Kårhild Husby Nordstad leverte et nærmest feilfritt løp og ble kretsmester, mens venninne Gunhild Stuland Tysvær kunne flankere Kårhild nærmest på seierspallen med sin sølvmedalje. Vareggs siste løper i D13-14, Constance Storvestre, løp lenge bra, men var uheldig på en post. Hun viste med sitt løp gode tendenser og kommer sterkere tilbake igjen til Hamla og Kompisstafetten neste helg. Vegard Jarvis Westergård kunne i dag endelig innkassere gullmedalje i et kretsmesterskap etter at han var aldri så nære under KM sprint på lørdag. Vegard løp prikkfritt og tok en klar seier, over to minutter foran rivalen Olav Ekrheim fra Fana.

I hovedklassene ble det også levert sterke innsatser og det var tett mellom plassene på pallen. Dameklassen fikk to Vareggere på pallen med Anne Katrine Auberts sølvløp og Johanne Rakners bronsemedalje. Også Tone Aamli Sundtjønn leverte et strålende løp som holdt til en fjerdeplass. Det skilte under minuttet mellom de tre raskeste Varegg-damene. Ragnhild Femsteinevik leverte også varene og kom på en fin 11. plass.

I herreklassen var det enda jevnere. Samnangers stor sønn, Oskar Røen, viste at han har ambisjoner om å prestere gode løp i Kongsberg om to uker. Han dro med sitt løp det lengste strået og kunne løpe inn til gullmedalje ni sekunder foran Rune Nygaard og litt over halvminuttet foran Tom Eirik Eikanger. Oskar var ikke helt fornøyd med løpet, men snirklet seg gjennom løypen uten problemer. Sindre Østgulen Deisz så lenge ut til å ta sin første seniormedalje, men løpere på sene startnumre snek seg foran og det ble med en fjerdeplass. Evig unge Harald Valen viste i dag at han er tilbake etter skade, bare fire sekunder bak Fyllingsdalens nyeste E-kjendis (dersom en går etter TV2s kjendisskala). 5. plass i KM og ikke langt opp til løpsmaskin og sauebonde Oskar Røen.Sverre løp for øvrig jevnt og sikkert som banken, akkurat slik en stafettløper leverer på sitt beste. På tirsdag blir det enda en stafettrening for Sverre Ottesen, når han deltar på BM-stafett på Dyngeland sammen med det toppede laget fra Fyllingsdalen. Til Jukola vil vi se en Sverre Ottesen i toppform. Det kan også nevnes at Lasse Solheim, Jonatan Rosengren Drake og Ørjan Rykkje plasserte seg fint som topp-15 med henholdsvis 9.-, 12.- og 14. plass.

Vi takker for en fin opplevelse og gratulerer medaljevinnerne igjen!

2012-05-14 10:02:49