Junior-VM samling Tsjekkia

Tidlig søndag morgen dro et knippe av Norges beste juniorer i alderen 17-19 nedover til Tsjekkia for å lære seg de Tsjekkiske skoger å kjenne, med tanke på deltakelse i JWOC til sommeren 2013.

Varegg stilte med to deltakere på denne samlingen i regi av Norsk Orientering. Unge og lovende Sindre, som tidligere i sommer fikk smake på representasjonsoppdrag under EYOC, og den ikke lenger så unge Kari. Kari var sammen med Asgeir Bakken Rognstad, Emma Matilda Johansson og Torben Wendler ledere under samlingen.

Sindre viste gode takter under treningene og beviste for seg selv og andre at det ikke er tilfeldig at Stoltzen ble forsert på under ni minutter rett før avreise. I Tsjekkia ble løperne møtt av kontinentalt terreng med stor K, noe som medførte mange økter i bratte skrålier, hvor forståelsen for å se hvor det går opp, hvor det går ned og når det lønner seg å løpe rundt ble satt på prøve. En terrengtype som Sindre behersker godt.

Samlingen fant sted nord i Tsjekkia, nærmere bestemt i områdene rundt Trutnov og neste års VM-by Hradec Králové. Stemningen blant de 30 utøverne var på topp gjennom hele uken, og gjengen ble godt sammensveiset underveis gjennom seriøse treningsøkter og mindre seriøs fritid med rom for sprell.

Har du lyst, kan du gjerne spørre Sindre om hans forhold til krem.

Etter samlingen er det ingen tvil om at Sindre har fått den motivasjonen han trenger for å trene godt gjennom vinteren og gjøre sitt beste for å være blant de som får løpe jr.VM neste år!

gjengen er klare for langdistansetrening.

 

Smooth bunn i skogen, god sikt og høy fart!

 

Glad gjeng på vei hjem til Norge. Resten av de 30 løperne dro videre til JEC.

 

Langidstansetrening, jenteløypa. Ikke klag på fotokvaliteten. Se heller på stigningen og høydekurvene.

0000-00-00 00:00:00