Historisk Vareggplassering i Venla-kavlen

Etter fire veldig gode løp av Christiane, Kristine, Tone og Johanne, kunne Johanne løpe Varegg-damene inn til 80. plass blant de over 1.400 lagene i årets Venla-kavle.

Det er to plasser bedre enn fjorårets plassering.

Christiane hadde «gleden» av å åpne «ballet», og kom godt ut fra start. I 25 graders varme ble det en tøff økt i skogen. «Det var mange gaflingsposter og ganske diffus orientering enkelte steder, men jeg klarte å orientere selvstendig i det store feltet, og tjente på det». Inn til veksling kom hun som nr. 40, ikke mer enn ca. 3 og et halvt minutt bak første lag.

Kristine på 2. etappe hadde ingen kjempefølelse løpsmessig, men postene lå nøyaktig der de skulle, og jenten fra Loddefjord var ikke snauere enn at hun med 17. beste etappetid løp laget helt opp til 28. plass, og kunne sende Tone ut på 3. etappe, mindre enn 5 minutter bak teten. «Veldig gøy», sier Kristine, som legger til at «mannen» Vegard skal løpe fort når han skal ut i skogen en gang ut på morgenkvisten for å slå den etappe-plasseringen!

At Tone og Johanne på de to siste etappene måtte slippe noen lag forbi seg var ikke mer enn vi måtte regne med, men begge unngikk de store bommene, og sikret oss altså ny «bestenotering», med veldig gode løp.

Når dette skrives er klokken i Finland blitt nesten 7 om kvelden. Det er tre og en halv time til Sindre og Martin skal ut på første etappe i Jukola-stafetten for hvert sitt Varegg-lag, sammen med vel 1.650 andre løpere.

Hvordan det ser ut, kan følges på live web-tv. Sjekk www.worldofo.com for å finne nødvendige linker.

En smule dramatikk er ellers knyttet til om vi får tak i vårt telt nr. 2 i telt-leiren før natten faller på, og regnet kommer. Noen tullinger fra Verdal’n har stukket av med et av teltene våre, og nekter å flytte seg. Hvor er du «Rambo»???

2012-06-16 18:03:26