Håkon på stø kurs mot junior-VM

IMG_8661-490

Nytt sterkt løp og andreplass til Jarvis Westergård på Kongsberg.


I dag var det langdistanse under junior-VM uttaksløpene på Kongsberg. Dette er en distanse som passer dem med noen timer i treningsdagboken.

Siden Håkon forlot redet i Fjellveien i fjor høst har det vært hovedfokus i hverdagen for juniorlandslagsmannen. I dag var det dermed opp til bevis.

Men det skulle ikke være så lett å komme seg av gårde. Muligens var det et lite takk for sist fra gamleklubben Varegg da den nyinnkjøpte Emit-brikken fra lageret i Badstuen ikke fungerte ved starten. Den var rett og slett død.

Ekstra stressmoment ved inngangen til løpet prellet imidlertid av som vann på gåsa, og den langbeinte satt i vei med vinnerfart fra start.

I Järla-drakten løp han som en klokke. Et ørlite overtak på hovedkonkurrent Eskil Kinneberg, underveis ble til andreplass i mål.

De to nevnte gutta var i en klasse for seg i dag.

Da skal en kunne kvittere ut flybilletter til Slovakia og junior-VM i juli for mellomste bla’ Westergård. Selv tar han imidlertid alle forbehold, men mamma-Anne slipper nok å vri seg for mye i senga før hun får blund på øynene i kveld.

(fortsetter under bildet)

IMG_8634-490

Oskar sov nok dårlig etter gårsdagens løp. I dag fikk den råsterke karen revansjert seg, men det finnes mer å ta av for Samningen som er i stigning.

For Sindre har det stort sett gått rett oppover siden starten av denne sesongen, men etter en times løping i dag var det stopp.

Eskil Kinneberg passerte, og seg i fra, og tiden rant også litt i vei. Men med en 21. plass i dag holder han fortsatt tak i håpet om EYOC-deltakelse. (Den suspekte forkortelsen EYOC står for European Youth Orienteering Championship, eller Ungdoms-EM på norsk.)

En skal ikke forskuttere noe når det gjelder uttak til det ene eller andre, men med når en får Håkon i Varegg-drakt, supplert med Oskar og Sindre, under junior NM-stafett om en liten uke kan det bli virkelig moro.

Da skal Kristine, Johanne og Ørjan også ha det mer moro enn i sommervarmen på Kongsberg i dag.

Under Pinseløpene var Kårhild i storslag og løp inn til 11. plass i klassen. Markus og Matthias var ikke stort dårligere. Med eldstemann et lite hestehode foran den yngre i Kjærner-Semb familien.

Blant gutta i seniorklassen for herrer vant Petter en jevn duell med Erlend og ble dermed beste Varegg-løper.

Løpslederen i Stoltzen viser også at han kan mer enn å arrangere Verdens Beste og bratteste motbakkeløp.

For dem som ikke lykkes i dag venter mye poster og mye moro også i morgen.

Fullstendige resultater for Varegg i dag finner du: her og her

2012-05-27 19:11:34