Håkon på hugget

altHåkon imponerte i Euromeeting i Østerrike.

Sisteårsjunior Håkon har visst såpass gode takter i år at han ble invitert med til Østerrike for å representere Norge i en såkalt B-landskamp.  I disse landskampene gis de nestbeste o-løperne en god sjanse til å få internasjonal erfaring og inspirasjon til videre satsing mot toppsjiktet.

På fredag var det høy fart og postplukk i Innsbrucks gater.  Håkon sprintet inn til en 14.pl (65 deltakere) og ble beste nordmann 56 sekunder bak vinneren.  Strekktidene viser at han har lagt igjen noen små sekunder på de fleste postene og lå an til en topp 6 plassering, men en unøyaktighet inn til sisteposten kostet han hele 19 sekunder.


På lørdagens  krevende mellomdistanse (Se kartet her ) hevet han seg ytterligere et hakk og la beslag på en 10.plass, kun 6.47 minutter bak verdensmester Olav Lundanes.  På 25 poster orienterer han stødig og legger igjen 1.31 min på 3.posten, men ellers er det kun noen minuttsbommer.

Euromeeting 2012 ble avsluttet med den klassiske langdistansen på 11,6 km.  Terrenget var meget kupert og nok en dag med krevende orientering, se kartet her. Håkon hadde fremdeles krefter på lager og var på hugget hele løypen. På 17.post ligger han på en 8.pl, men hopper så over 18.post og diskvalifiseres.

altVaregg var også representert med Christiane Trøsse som løpte i de tyske fargene.  Hun startet helgen lovende med en finfin 20.plass, 1,51 min bak vinneren.  På Mellom var det mye bra løping innimellom, men det ble totalt sett for mye bom på de 24 postene og det ble en 27.plass.  På langdistansen startet Christiane ikke.  Løypene til damene finner du i samme link som for Håkon.

2012-08-13 06:54:17