Håkon på bronselaget

bilde 2-470

Avsluttet junior-VM med kjempeløp og stafettmedalje.

Håkon Jarvis Westergård har den siste uken hatt stolpe ut og skudd over mål, for å bruke fotballmetaforer, under junior-VM i Slovakia. Men under den avsluttende stafetten var det fulltreff fra den høyeste av de tre Westergårdbrødrene.

Førsteetappeløper Jon Aukrust Osmoen sendte Håkon ut i som nummer 6, med 40 sekunder opp til den absolutte teten.

Håkon, som innledet sesongen med å veksle først i Kolmårdskavlen for sin svenske klubb Järla, var ubeskjeden i kamp mot den øvrige juniorverdenseliten.

Med beste etappetid på andreetappe ga han ankermann Eskil Kinneberg et best mulig utgangspunkt.

Kinneberg fortsatte i samme spor, og etter god løping fikk han ryggen fri, og 40 sekunder ledelse på de jagende lagene. Men da Håkon og resten av den norske gjengen på arena så smått hadde begynt å håpe på gull, var det Russland som passerte publikumspost først, med Danmark som nummer to.

-Jeg gikk på en skikkelig bom, og fikk en ny bom like etterpå. Men det er mulig de andre lagene hadde kommet opp uansett, sier en noe skuffet norsk ankermann.

-Etter bommene er jeg uansett fornøyd med at vi berget en medalje. Det hadde vært skikkelig surt med fjerdeplass.

Kinneberg, og resten av det norske laget, fikk smilet tilbake da medaljen kom rundt halsen. Det var også to gode plaster på såret å slå både Sverige og Danmark i de etter hvert så obligatoriske «landskampene» i fotball som avslutter junior-VM.

Med bronsen i dag er Håkon første bergenser med junior-VM medalje på premiehyllen. Riktignok er Åge Hadler, Jan Fjærestad, Truls Nygaard og Jon Tvedt kraftig dekorert både i hederbevisninger og medaljer, etter prestasjoner i o-løypen. Men junior-VM i orientering kom på programmet lenge etter at de nevnte storløperne hadde passert junioralder.

De bergenserne som har vært juniorer etter 1990, da første junior-VM ble arrangert i Sverige, kan bare gratulere, og bøye seg i bronsestøvet av Håkon.

Dem som er yngre kan bare ta lærdom av den veien Mulen-gutten har gått til pallen i junior-VM.

For å feire dagens medalje drar nå familien Westergård på cruiseferie. Deretter blir det tilbake til orienteringshverdagen med 5-dagers.

Men aller først er det junior-VM bankett………..

Resultater fra i dag finner du: her

Hjemmesiden til mesterskapet finner du: her

2012-07-13 17:19:41