Håkon nummer 8 i junior-VM

img_9987-470

Kjempeløp av Jarvis ga topp 10 plassering i VM-debuten.

Håkon Jarvis Westergård, eller rett og slett Jarvis som han kalles på arrangørens resultatlister, så ingen grunn til å spare på kruttet under dagens junior-VM debut i Slovakia.

Vareggs representant i det ypperste juniorselskap kom inn til nest beste tid da det gjensto 1/3 av startfeltet, bare drøyt ti sekunder bak den daværende leder Emil Svensk.

Halvannen time seinere var det 7 mann og et drøyt halvminutt mellom Jarvis og toppen av pallen.

Gleb Tikhonov viste med sin suverene seier at det gror bra bak Andrey Krhamov i Russland når det gjelder sprintorientering. Sølvvinner Jan Petrzela, Tsjekkia, tar opp arven etter legenden Rudolf Ropek.

Bronsemedaljør Eskil Kinneberg og vår egen Jarvis viser med sine prestasjoner i dag at det er en fremtid for sprintorientering i Norge.

Jarvis selv var, som perfeksjonister flest, mest opptatt av hvor sekundene opp til pallen hadde forsvunnet.

-Jeg tapte ti sekunder ut av en post. Det var unødvendig, sier han mellomfornøyd.

Totalt handlet det om 20 sekunders tidstap på den løpsbetonede sprinten i sentrum av Kosice.

Likevel er det ingen tvil om at Håkon nå er best i familien hva plasseringer i junior-VM angår.

Etter at storebror Mortens bestenotering, fra 2009-mesterskapet i Italia, er korrigert til 11. plass er denne ukes hovedperson i familien best med solid margin.

For at storebror ennå skal være størst hevder han hardnakket at det er langdistansen, hvor hans 11. plass stammer fra, som er den riktige og viktige distansen.

I morgen, etter at Håkon har gjort unna sin kraftprøve over langdistanse i junior-VM, får vi se om sannheten er modifisert.

Håkon kan i hvert fall kaste debutnervene på bålet etter dagens solide prestasjon. Men kjenner vi både han og innstillingen rett, er han fremdeles på jakt.

Fornøyd blir han neppe før han kan smykke seg med et trofé i edelt metall.

Resultater fra dagens sprint finner du: her

Mesterskapet følger du: her

2012-07-08 20:42:12