Håkon klar for junior-VM debut

img_9871-skjert-470

Model Event, baneøkt og åpningsseremoni i dag har gitt den riktige spenningen i muskulaturen.

 

I går ankom den norske junior-VM troppen slovakiske Kosice etter noen timer i fly- og bilsetet.

Reisens store øyeblikk var da de unge og uskyldige juniorene ble vitne til at lynet slo ned i et hus.

Norsk suksess i mesterskapet, som innledes med sprint i sentrum av arrangørbyen i morgen, vil på ingen måte komme som noe lynnedslag på noen, etter de nitide forberedelsene som er lagt ned.

For Håkon Jarvis’ del handler det om å holde spenningen under kontroll slik at familierekorden i junior-VM sammenheng, storebror Mortens 9. plass fra Italia for 3 år tilbake, kan bli slettet en gang for alle.

Men mellomste bla Westergård har nok ambisjoner som strekker seg ut over Jarvis-navnets grenser.

På veien mot sine mål har han i dag lagt ned tre økter. Formiddagen ble brukt til en tradisjonell Model Event med tanke på mandagens langdistanse. Deretter var det en baneøkt av det litt hardere slaget for å få den riktige spenningen i muskulaturen med tanke på sprinten i morgen.

Tredje økten var under åpningsseremonien hvor Jarvis, og resten av debutantene ble stående gjennom hele seansen, mens de rutinerte junior-VM deltakerne snudde det døve øret til østeuropeisk kultur, og satt seg på nærmeste fortauskafé.

Jarvis kan nok sanke mange poeng hos både mor og svigermor for eksemplarisk oppførsel, men det er ikke sikkert det er veien å gå, eller stå, for å lykkes i jakten på junior-VM medaljer.

Uansett er smilet på plass, og litt IKEA-bein etter dagens åpningsseremoni forsvinner kjapt etter en runde med massasjestaven i kveldstimene.

Værmeldingen forteller om 34 grader i skyggen under morgendagens konkurranse.

Vårt råtips er at Jarvis er minst like het i sin hvite Norge-singlet.

15:36 gjør startklokken tre pip til ære for Vareggs representant under junior-VM. Et lite kvarter senere vet vi om det er noe å juble for.

Du kan holde deg oppdatert på mesterskapet: her

Program junior-VM:

Søndag 8. juli: Sprint finale

Mandag 9. juli: Lang finale

Onsdag 11. juli: Mellomdistanse kvalifisering

Torsdag 12. juli: Mellomdistanse finale

Fredag 13. juli: Stafett

img_9871-skjert-470

 

img_9889-470

Junior-VM er stort. Da må en forevige begivenheten. Fra i morgen er Pappa-Westergård på plass. Da foreviger han til familiealbumet, mens sønnens jobb er å se til at det blir en begivenhet.

2012-07-08 12:17:08