God plassering fra tidlig startnummer

bilde 1-470

9. plass til Håkon på junior-VM mellomdistanse.

Etter høyde skuldre, bomtur og nerver i høyspenn under gårsdagens kvalifisering, var det en avslappet utgave av Jarvis som i dag våknet til etterdønningene av det slovakiske monsunregnet som hadde herjet om natten.

Mulen-gutten hadde ingen intensjoner om å «herje» i løypen i dag. Kontrollert og metodisk var beskjeden fra eldstemann med Jarvis som mellomnavn.

Slik ble det også.

- Jeg åpnet ganske rolig, for å komme i i det teknisk, men går på halvannet minutt bom på en post. Etter det klarer jeg å unngå flere feil, sier han selv om løpet i det krevende terrenget på grensen mellom Slovakia og Ungarn.

Stabil og god gjennomføring av vår mann med andre ord. Det ga en 9. plass, og nær sagt selvfølgelig posisjonen som nest best av de norske.

- Jeg er mer fornøyd med dagens løp enn langdistansen, sier han selv med fasit i hånd.

Da står Varegg mann i det store juniorselskap med plasseringene 8, 9 og 12 etter de tre individuelle konkurransene under junior-VM.

I morgen har Håkon fått æren av å løpe andreetappe på Norge 1. Et veldig sterkt lag med dagens femtemann, Jon Aukrust Osmoen på førsteetappe, og juniorverdensmester på langdistanse, Eskil Kinneberg, på sisteetappe.

Resultater fra i dag finner du: her

Hjemmesiden til mesterskapet finner du: her

2012-07-12 21:24:11