Forrykende avslutning på helgen

Våre løpere som har deltatt internasjonalt i helgen avsluttet forrykende, og vi trekker spesielt frem Per Harald Havnen Johansen som knallet til med bronse i Militært Nordisk mesterskap.

Per Harald melder at han er godt fornøyd med å kapre bronsemedaljen.  "Løypen var småtricky og jeg har kun en 50 sekunders miss på en post så bronsen smakte godt!" rapporterer bronsevinneren pr sms.   Vi legger til at kun 2 min bak en toppløper som Jarkko Houvila(FIN) er et bra utgangspunkt for resten av mesterskapet.  Mesterskapet går i traktene utenfor Stockholm, og terrenget er dermed raskt der god retning og nøyaktig orientering inn i postene kreves for å hevde seg.  Vi venter i spenning på neste sms.

Håkon fornektet seg nok en gang ikke.  På hans favorittdistanse Lang ble det helgens tredje 2.plass.  I den 11.6 km lange løypen var det kun en en 2 min bom på 2.posten som ødela fra å klatre helt til topps.  Utover i løpet klatret han stadig på resultatlisten og vinner totalt 9 strekk. Og to poster før innspurten lå han på 3.plass, 4 sekunder bak 2.plassen.  Med nok en forrykende avslutning (raskeste tid på de to siste strekkene) tar han 2.plassen med hele 46 sekunders margin.  Den godeste Håkon tenkte nok litt på den sure bommen på 2.posten da han satt i gondolbanen opp mot 3000 meters høyde!

For tredje gang i helgen gjennomfører Kristine et bra teknisk o-løp i den 7,9 km lange løypen (24 poster), og det største tidstapet på en post er kun 1 min 25 sek til den som vinner strekket.  Hun blir 3. beste norske løper (av 6) og belønnes med en 19 plass, kun ca 4 min bak Norges beste løper Maren Haverstad.  Vi gratulerer Kristine med en flott mesterskapsdebut som vi håper inspirerer til videre satsing og god trening til neste år.  Hun er på gang!

Og så dukker det opp melding om at Christiane Trøsse er blitt Tysk mester på Langdistansen.  Hun vinner den 9,9 km lange løypen suverent med ca 10 minutter.  De som vil teste tysken sin kan få flere detaljer her. "Wir gratulieren unsere schelle Varegg Lauferin mit dem Meisterschaft", ...sier vår leder Mette Rogne.

alt

Christiane i sin tyske klubbdrakt intervjues etter den klare gullmedaljen på den krevende 10 km lange løypen. (foto: Daniel Härtelt)

2012-10-07 23:32:42