EM i orientering med Varegg-deltakelse

altFartsfylt mellomdistanse og teknisk langdistanse for Christiane i svenske Dalarna.

Etter overbevisende løping på de norske testløpene ble som kjent Håkon Westergård veid å funnet for lett til å være med tungvekterne på det norske landslaget under EM i svenske Dalarna.

Varegg er likevel representert i «Vasaloppsspåret» denne uken. I den tyske landslagsdrakten har Christiane Trösse gjort unna kvalifisering på både mellom- og langdistanse de siste dagene.

Under mandagens fartsfylte og løpsbetonede mellomdistanse var det små marginer for Christiane i forhold til å gå videre. Da hun stemplet i mål på arenaen ved Hökberg , som er en velkjent «kontrollpost» under Vasaloppet, manglet det bare et lite minutt til den viktige 17. plassen, og dermed plass i A-finale.

Nå ble det 23. plass i heatet hvor de to svenske stjernene Helena Jansson og Tove Alexandersson viste hvem som bestemmer når det handler om dameorientering i svensk terreng. Verdt å nevne er at de norske jentene Mari Fasting og Heidi Østlid Bagstevold tok seg videre fra finalen som går av stabelen 17. mai.

For Christiane blir det B-finale, men det er likevel lov å unne seg både pølser, is og brus på den norske nasjonaldagen når en har bostedsadresse Kirkegaten i Sandviken.

I dag løp Christiane langdistansekvalifisering. Her var det teknikken som sto i fokus, med en krevende skråli som største bøygen. Perfekt for nordboere, som en også etter hvert må kunne kalle Christiane etter 10 år i verdens beste by.

Dessverre ble det litt for mye krøll til å komme seg videre. I dag var det 3 minutter opp til den etterlengtede 17. plassen.

Flere enn Christiane må se med lengsel oppover resultatlisten etter plass nummer 17, og A-finale. Største favorittfall i dag var sannsynligvis fjorårets VM-sekser på nettopp denne distansen, og lagkamerat med Håkon og Morten, svenske Olle Boström.

For Christiane blir det B-finale på langdistanse 18. mai. Nevnte Boström fikk forklaringen på sine «fartsproblemer» på legevakten i Mora i ettermiddag. Der konstaterte de fraktur nede i foten. Da blir det hvile rekonvalesens og verken A- eller B-finale på fredag.

Christiane har to av sistnevnte, samt stafetten på søndag igjen av mesterskapet.

Først venter imidlertid en hviledag, under sprinten i morgen.

2012-05-16 11:30:41