Beste Varegg-plassering noen sinne også i Jukola-kavlen

Med en 162. plass som tidligere bestenotering fra Jukola (2008), var ett av hovedmålene for Vareggs herrelag å slå denne.

Det klarte de syv løperne lett, for ved syvtiden i dag tidlig kunne vårt siste svenske tilskudd, Jonatan, løpe 1. laget inn til en 127. -plass blant de 1.650 lagene som startet.

Andrelaget løp også så godt at det hadde holdt til klar ny besteplassering (ca. 235), men pga. at Harald V. tok en «Westergård» (klippet på feil siste post), ble laget dessverre disket.

Løpernes egne kommentarer til de syv etappene som tok lagene fra start til mål gjennom natten lyder som følger:

1. etappe, 12,8 km (skumring / natt)

Sindre for førstelaget:

«Greit nok, litt for høg fart og litt for mye bomming. Klarte heldigvis å løpe i fra Martin på slutten». Vekslet som nr. 147, ca. 8 min. bak.

Martin for andrelaget:

Debuterte på 1. etappe i en av de store o-stafettene. «Nett som i skiskyting – det er jo bare å henge» (men kanskje noen flere lag). Tok en hjelperytterrolle for Sindre, og dro lenge på ham. Måtte som alle andre hjelperyttere slippe ca. 5 minutter på slutten og var inne som nr. 196. En flott debut av Martin.

2. etappe, 12,8 km (natt)

Erlend for førstelaget:

«Hadde god fart, men sliter litt med store tær! De sparker borti ting hele tiden. Ingen større bom». Var på det beste oppe på 106.plass, men vekslet som nr. 132.

Ørjan Aas for andrelaget:

«Synfarte kartet på de to første postene, deretter gikk det greit». Vekslet som nr. 250.

3. etappe, 14,8 km (natt)

Petter for førstelaget:

«Holdt i 10 km, deretter gikk det tungt! Ingen større katastrofer.» Vekslet som nr. 140.

Magnus for andrelaget:

«Grisete i begynnelsen, så bare lett og fint resten». Inne som ca. nr. 250.

4. etappe, 7,9 km (gryning)

«Mannen» (dvs. Vegard) for førstelaget.

«Mangel på fart og alt for lite bomming!» Den vanligvis fritt-talende 15-åringen har overraskende lite å melde utover denne lett kryptiske meldingen. Vekslet ca. som nr. 136.

Sverre for andrelaget:

Mener at Ørjan ikke synfarte godt nok på de første postene, og ville derfor hjelpe til med det. Store bommer på 1. og 4. post gjorde at han ble lagets «senker». Inne som ca. nr. 310.

5. etappe, 8,2 km (dag)

Niklas for førstelaget:

«Det gikk jättetungt», sier Niklas. «Kroppen fungerade inte als!». Vekslet ca. som nr. 150.

Harald for andrelaget:

Lagets veteran hadde en grei runde i den finske skogen, men ble sliten på slutten. Dermed kom den store smellen – stemplet på post med kode 444, skulle hatt 333 (som lå 37 meter lenger borte på stien), og disken var et faktum!

6. etappe, 10, 4 km (dag)

Ørjan Rykkje for førstelaget:

«Nei, det gjekk bra det. Kjørte på i starten og ble sliten på slutten. Dermed ble det også litt bom der». Vekslet ca. som nr. 145.

Sindre («Tiger Haugland») for andrelaget:

5 timer etter målgang på første-etappe, stilte Sindre sporty til start også for andre-laget (under dekknavnet «Tiger Haugland»). Han er nå så sliten at skribenten ikke får kontakt, og har derfor ingen kommentar til denne runden i skogen. Det vi vet er at han samlet sett har 35 km i skogen i løpet av natten og ikke har lyst til å løpe 3.000 meter test søndag formiddag! Også sett på veg mot «dassene» med stol som han skulle bruke til å sitte på i køen.

7. etappe, 15,4 km (dag)

Jonatan for førstelaget:

Liker seg definitivt bedre i Finland enn på Vardefjell ved Os! Cruiset rundt sin etappe, og førte 1. laget inn til klar, ny bestenotering i Jukola (129). Det pøsregner ute, og Jonatan holder til i teltet ved siden av – derfor ingen personlig kommenatar!

Per Ola for andrelaget:

«Visste ikke at vi var disket da jeg løp ut, men hadde en liten mistanke. Glemte dette da Sindre «tiger» kom spurtende inn til veksling. Åpnet hardt og økte etter hvert. 33 poster gikk lekende lett».

Alt i alt en flott helg for Varegg-løperne, selv om resultatene neppe holder til trekkspill-mottakelse på Flesland kl. 23.40 i kveld.

Mange av løperne er allerede i gang med laguttaket for neste år!

Fullstendige resultater finnes sikkert et eller annet sted på nettet…

Her et bilde av førstelaget i mål:

2012-06-17 09:10:10