Åpning i verdensklasse, men falt av etter hvert

img_0133-490

Håkon 12. mann på dagens langdistanse i junior-VM.

I dag var den store dagen for Håkon. I og med at han har flyttet fra byen og ikke kan ta del i Urb-o Cup og sprintsatsing i Varegg-regi, er det langdistansen som nå er blitt gutten fra Høddens styrke.

Menyen for de kommende verdensstjernene, som denne uken gjør opp om medaljene i junior-VM i Slovakia, var i dag varmt vær, høy luftfuktighet, 11,5 kilometer og over 400 meter stigning. Som bestilt for vår mann altså.

På første radio plasserte da også Jarvis’en seg som bestilt. Med drøye halvminuttet bak lederen og femti minutter løping igjen var det innenfor marginen til Bergensdelegasjonen langs det folketomme oppløpet på det slovakiske jordet.

- I det hvite området i starten av løypen gikk det bra, sier Jarvis selv om innledningen.

Men da været slo om fra sol til regn og tordenbyger, svartnet det også for unge lovende Westergård.

- Det var helt katastrofalt i det åpne området. Jeg bommet 5 minutter på en post, og halvannet på en annen, sier en skuffet, våt og kaldt ung herremann etter å ha løpt i mål.

«Katastrofeløp» i Jarvis-terminologi holder til 12. plass i junior-VM sammenheng.

Ingen tvil om at kapasiteten er større, men resultatlisten er som kjent fasit.

Gledelig der er at Jarvis’ juniorlandslagskollega Eskil Kinneberg i dag topper listen, og får med seg et etterlengtet junior-VM gull hjem til Norge.

Når det gjelder Westergård, er storebror fortsatt innehaver av familiens bestenotering på junior-VM langdistanse.

Mellomste bla' Westergård har imidlertid allerede lagt dagens skuffelse bak seg, og storebrors bestenoteringer er ingen målestokk i fortsettelsen av junior-VM. Da handler det utelukkende om topplasseringer.

I morgen er det hviledag for juniorene i Slovakia. Onsdag venter kvalifisering på mellomdistanse. Torsdag er det finale på mellomdistanse, før mesterskapet avsluttes med stafetter på fredag.

Resultater fra i dag finner du: her

Hjemmesiden til mesterskapet finner du: her

2012-07-09 19:36:14