Varegg-trio med suksess i Blodslitet

Blodslitet-1

Gjennombrudd for Markus. Håkon og Kristine befester posisjonen i norgestoppen.

Det var nærmere 30 Varegg-løpere på startstreken under det tradisjonelle langdistanseløpet Blodslitet i Fredrikstad i dag.

Etter en solid gjennomkjøring i våte myrer i Samnanger, under 2-mila, for tre uker siden var nakne bergrabber og berg i dagen i Gressvik ved Fredrikstad som å løpe intervaller i Fjellveien.

Er det noe Varegg-løpere kan er det nettopp intervaller i Fjellveien. I dag var det spesielt trioen Markus Kjærner-Semb, Kristine Fjellanger og ikke minst Håkon Jarvis Westergård som fikk både intervallsteg og orientering til å «sitte».

Markus fikk sitt store gjennombrudd da han var med i teten hele veien, og til slutt løp inn til fjerdeplass i den sterke H13-14 klassen.

Håkon var med i teten hele veien, men etter mye jobbing på Lerøy-seafood sin Stockholmsavdeling den siste uken ble han sliten de siste ti minuttene. Dermed måtte han la duoen Jo Forseth Indgaard og Eskil Kinneberg gjøre opp om seieren.

Det var fotrappe Forseth Indgaard som var først i mål, men ved stemplingskontrollen måtte Frol-gutten konstatere at det manglet kvittering på en post. Da gikk gullet til Kinneberg og sølvet til Håkon, som løp i mål som tredjemann.

Da er Håkon oppe i to NM-medaljer så langt i år, med en sjanse igjen under natt-NM om to små uker.

NM-medalje har det ennå ikke blitt på Kristine Fjellanger, men potensialet er uomtvistelig. I dag holdt det til 8. plass i konkurranse med Norges- og verdenseliten.

Emma Klingenberg, som vant, er dobbelt junior-VM medaljør av året, og har samtidig notert seg for en 6. plass i senior.

Ellers var det et heftig spurtoppgjør mellom Oskar Røen og Sindre Deisz om 17. plassen. Dette var et oppgjør som Oskar gikk seirende ut av.

Resultater for Varegg-løpere i Blodslitet: http://eventor.orientering.no/Events/ResultList?eventId=465&organisationId=368

Resultater for Varegg-løpere i NM-ultralang: http://eventor.orientering.no/Events/ResultList?eventId=832&organisationId=368

0000-00-00 00:00:00