TioMila - smakte på teten

Herrelaget fikk en knallstart på TioMila. Håkon Westergård utviste stor kraft og imponerende kontroll.

Per Øyvind Husby holder det tunge laglederansvaret gjennom natten. Det er svært kaldt i teltet, men stemningen er upåklagelig. Informasjonskonsulenten hans melder at Håkon stormet gjennom førsteetappen uten bom og ved flere tilfeller helt i tet. Tempoet i Tullingeterrenget var imidlertid svært høyt. Håkon måtte gi rundt to minutter til teten før han vekslet med Oskar Røen som nummer 15.

Oskar kjempet som alltid med stort engasjement. Unggutten ser ut til å ha hatt litt trøbbel midtveis, men tar seg fint inn igjen. Samnangers store sønn er på 91. plass når han veksler med Niklas Profors.

Niklas viser klasse og loser laget fremover i feltet. I gaflingsmylderet viser han kløkt og konsentrasjon der andre mister fatning og fremdrift. Varegglaget legger ut på fjerdeetappen som nummer 67. Formsterke Espen Kristiansen har fått ansvaret for "långa natten".

Espen viser at han har den løpsstyrken som trengs når en er blant ulver i mørke skoger langt hjemmefra. Han gir kartet til Kristian Løvås som nummer 69.

Kristian varslet tidlig i uken at følelsen av form var kommet med våren. Beina var lette og kartkontakten var som vanlig prima. Vareggherrene står på 81. plass etter Kristians innsats i skogen.

Helge Haugland har sovet overraskende tungt i teltet, kaldt vær og uten underlag til tross. Tigeren får ristet av seg stivheten og kan sende Knut Valen ut i 111. posisjon.

Knut kom inn på laget torsdag da Torjus Raa måtte melde pass. Torjus slet med forkjølelse, mens Knut rapporteres å være på hugget. På den ugaflete etappen springer Knut laget opp ti plasser.

Magnus Rogne Halland er klar og ute av soveposen når Knut kommer med kartet. Magnus leverer og med en 104. plass er det opp til Owen Westergård å sørge for at Sindre Deizs får det ønskete utgangspunktet for finaleetappen.

Vi har ennå ikke oversikt over sluttplasseringen til Varegglaget. Resultatlistene som så langt har vært tilgjengelig er forkludret av fellesstarten og gir ikke den informasjonen vi søker. Sidre skal ha kommet vel fra debuten i TioMila.

Du kan lese om ungdomslagets bravader her.

Bilder og insideinformasjon fra damelagets innsats finner du her.

De fortsetter med tommelen opp i Sverige!

Espen var kraftig sliten etter sin flotte etappe

Fighteren er vekket, Knut skal ut i mørket!

 

2011-05-01 17:38:31