Stor Vareggdag under natt-NM

Gull til Håkon og fjerdeplass til Sindre.

Under fredagens natt-NM på Tjølling travbane utenfor Larvik viste Varegg-løperne klasse.

altBest av alle var Håkon, som allerede på fjerdepost sa takk for følge til resten av feltet. Derfra og inn løp juniorlandslagsmannen sammen med Sindre Godager i tet.

Etter en oppvekst med nattcup i Bergen var det Håkon som holdt i taktstokken, og gjorde det meste av jobben slik at duoen opprettholdt avstanden tilbake til det jagende feltet.

-Det var ett skikkelig bra nattløp i dag, smiler en glad Varegg-løper etter å ha spurtslått sin makker, Sindre Godager.

Stortalentet som bokstavlig talt er oppvokst ved foten av Stoltekleiven fikk med seg medaljeseremonien i Larvik før han hastet videre mot sitt nye hjemland, Sverige.

Der venter en etappe i Smålandskavlen enten lørdag kveld eller søndag morgen.

Håkon vant gull. Men trener, Niklas, var minst like fornøyd med Sindre.

-Det er Sindre som gjør dagens prestasjon, uttaler Varegg-treneren når han ser sin adept få premie for sin fjerdeplass i den yngste herrejuniorklassen.

Den løpsterke gutten fra Fyllingsdalen har et uomtvistelig potensial, og når han fredag fikk kartet til å stemme med Vestfoldterrenget, var han plutselig på skuddhold av landets beste.

De sekundene som manglet opp til NM-medalje kan telles på en hånd, men de tar ved neste korsvei.

Vår andre mann i H17-18 klassen, Oskar Røen, tøffet seg bra i starten.  Etter 4.3 km lå han på 3.pl 17 sek bak lederen.  Han fikk litt problemer mot 5.6 km, men kjempet hardt for å holde 13.pl inn i mål, 2,07 bak teten.  Imponerende løpt i det 9 manns store feltet med noen av klassens kjappeste løpere.

I D19-20 imponerte Gunhild Rogne Halland med 8. plass. Etter en svak start løp hun seg oppover på listene, og viste at trening med NTNUI ikke akkurat har gjort henne vondt. 

En god sesongavslutning for Varegg, som legger listen før vintertreningen foran neste sesong.

Måtte vi banke alle!

alt

En veldig fornøyd og  litt tankefull Sindre etter å ha vært noen fattige sekunder fra den store sensasjonen.

alt

Arkivbilde av Oskar fra høstens NM uke. i den tøffe NM Natt løypen fikk Oskar god bruk for sin evne til å kjempe mann mot mot mot slutten av den krevende løypen.

alt

Arkivbilde av Håkon.  Også etter nattens superløp kunne han smile, men vi ble litt nervøse da han la igjen 2 min på 3.siste post, og ingen visste hvor Sindre Godager var.  Heldigvis rotet de sammen og med nærmere 5 min ledelse å gå på kunne jublende Varegger slippe jubelen løs da spurten dro seg til. 

2011-10-29 16:27:22