Solrik suksessuke i Sverige

Den siste uken har Varegg hatt teknikksamling i Sverige.

Årets Sverigesamling ble til en meget flott uke i Køping og Kolsva. Det var temperaturer mellom 20-30 grader og sol fra en blå himmel gjenom hele uken. Vareggjengen fikk tid til totalt 9 treningsøkter, 8 lagkonkurranser i Sverigekampen, bad, kartanalyser og mye annet gøy.


Mandag

På samlingens første dag var treningstemaen "retningsløping". To krevende momentløyper med deler av korridor, kurvekart og postplukk skulle løpes. Samme dag startet Sverigekampen med de to første konkurransene. I årets Sverigekamp var det nye lag hver dag, og deltakerne samlet individuelle poeng. Den første dagen ble avsluttet med analyse og kjøttboller med spaghetti.


Tirsdag

Ny dag og nytt tema: kartkontakt og postarbeid. Vi startet med postplukk på kartet hvor SM Mellom ble arrengert i 2002. Terrenget er o-tekniskt meget krevende, og det varme været gjorde det ikke lettere. Etter lunsj løp vi caps-O. Dette ble en svært krevende økt, hvor postdetaljene skulle markeres i terrengen av de løpende. Mange slet litt i starten, men kom godt igang etterhvert.

Tirsdagen ble avsluttet med middag og kort "sight-seeing" i Køping Sentrum. Dagens Sverigekamp ble utsatt til onsdagen.


Onsdag

På onsdagen dro vi tidlig avgårde for å rekke dagens alle aktiviteter. På planen stod 3 treningsøkter, 4 konkurranser i Sverigekampen, grilling og bad.

Vi kjørte til Skinnskatteberg, hvor leirmesterskapet i sprint startet dagen. Det var en rask sprint med flere veivalgstrekk, litt skogsløping og høy temperatur. Sindre og Kristine vant etter gode løp. Se alle resultater lengre nede.

Direkt etter sprinten kjørte vi 15 min til ukens flotteste terreng i Riddarhyttan. Her ble det trening i åpen og rask gropterreng, noe som vi ikke har mye erfaring av. Mellom økt to og tre ble det bad, lunsj og "froskespytting" i Sverigekampen. På ettermiddagen løp vi langdistanse i par hvor oppgaven var å fortelle sin medløpere hva den skulle se etter og tenke på for å finne postene (kun 1 løp med kart). Dette ble meget vellykket, og flere løpere mente at de lærte mye av øvelsen.

Når vi kom hjem til KOLF-stugan i Kolsva hadde mor og far Profors laget i stand en flott grillmiddag, og kvelden ble avsluttet med geografiquiz, frisbeegolf og geværskyting.


Torsdag

Torsdag var konkurransedagen, og vi startet med leirmesterskap. Løypene som ble løpt var de samme som ble brukt i finalen i den svenske juniorcupen 2010 (H19-20 og D19-20). Terrengen var stedvis mye tettere nå enn i oktober, men det stoppet ikke flere av Vareggløperne fra å gjøre solide innsatser.

Gunhild Rogne Halland løp best av jentene, og ble leirmester. I herreklassen ble det store diskeproblemer. Vi løp uten postkoder, og 4 av 6 stemplet på jentenes 1. post. Vel i mål var det kun Jan Kjærner-Semb som stemplet på alle herreposter, og han ble dermed leirmester. I kortløypen ble Markus Kjærner-Semb mester foran Kårhild H. Nordstad

Årets Sverigesamling ble avsluttet med sprintstafett sammen med Køping-Kolsva OK. I 2010 vant KKOK, så nå var det opp til Varegglagene å ta revansje. Det ble en solid laginnsats, som resulterte i at Varegg ble nr. 1, 2, 3 og 4. Lagen ble tatt ut etter sprintmesterskapet. Sindre og Kristine vant der, og følgte opp med seier i sprintstafetten.

Tusen takk for en flott uke i fantastiske Sverige!


Alle kart fra samlingen (ligger under Category: Training)

Resultater, sprint

Resultatet, leirmesterskap

Resultater, sprintstafett

Resultater, Sverigekampen


Bilder fra samlingen på SEPRO.se (over 600 bilder)

alt2011-07-02 13:35:14