Opplevelsesrik lagbygging

Denne helgen har Vareggs o-løpere fra 13 år og oppover vært samlet på Varegghytten for store opplevelser og lagbygging.
Utfordringene startet allerede fredag kveld, da de fire lagene fikk testet samhold og taktiske evner på leting etter postenheter mellom hyttene. Den største utfordringen var nok at ingen poster var tegnet inn på kartet. Ingen klarte å finne alle 30 på den tilmålte tiden, men både innsats og konkurranseinstinkt var på topp. Etter en god porsjon kaker og boller fulgte sparsommelig informasjon om morgendagens program, som stort sett bestod i en beskjed om å pakke sekken og være klar for spenning og nye oppgaver.

alt

Bursdagsguttene Styrk og Markus ble feiret med kake, presanger og sang.

Lørdag var dagen for eventyr. Ved avreise fra hytten 07.30 var det mange trøtte tryner å se, men så snart dagens oppdrag begynte var konsentrasjonen på topp.
altaltaltalt

Ulik grad av konsentrasjon før start på lørdag.

Første del bestod i å ta seg opp på fjellet ved Fyksesundet og navigere fram til en seter ved hjelp av gps. Der lå neste oppgave gjemt, og alle lagene kunne fortsette mot nye mål med godt mot. Eneste unntak var de eldste guttene, som etter en offensiv åpning fikk store problemer med å finne konvolutten med videre instruksjoner.
alt

Fjelltur i mektig terreng. Noen av lagene hadde tid til å nyte høstfargene.

Etter mellom to og tre timer i høstsolen på fjellet kom lagene ned til sjøen igjen, der vi ble utstyrt med kanoer og kajakker og begynte på neste etappe, som bestod av fem kilometer padling mellom stupbratte fjellsider innover fjorden.
alt

Jentelaget øvet inn sang og dans på vei over fjellet.

alt
Lucas inntok en til nå ukjent positur bakerst i kanoen.
alt

Stor innsats på padleetappen.

På samlingsstedet mellom ruiner i Botngrenda ble det fort fyr på bålet, og mens pølsene svidde seg fikk ivrige Vareggere prøve leirdueskyting utover fjorden og rappellering ned en 40 meter høy fjellvegg. Her fikk alle testet grensene, og mange imponerte med både mot og treffsikkerhet.
alt

Kristiane var førstemann utfor fjellveggen.

altalt

Jentene strålte etter helgens kanskje største utfordring.

Tilbake på hytten satte alle pris på god middag servert av det yngste jentelaget, og kvelden ble avsluttet med enda et høydepunkt; SingStar ABBA. Både solister og korister viste stor grad av variasjon i tonehøyde og musikalitet, men de som imponerte mest var Kårhild med kveldens høyeste poengsum, og Anne med helgens største engasjement og innlevelse.
alt

Stor stemning med SingStar.

Etter en god natts søvn og felles frokost på søndag var noen klar for o-teknikk. Mens de yngste tegnet poster med stor nøyaktighet i området rundt hytten, koste de litt eldre seg på langtur på fjellet i våte myrer og tåkehav. Etter en innholdsrik helg har nok mange blitt bedre kjent, og lagånden har nådd nye høyder.

0000-00-00 00:00:00