Norges beste sted for o-løpere denne helgen

 

 

En gjeng ungdommer fra Fana og Varegg var mest sannsynlig i Norges raskeste og flotteste vår terreng i helgen. Vareggs trener Niklas benyttet frihelgen til å ta de mest ivrige ned til Arboretet(like utenfor Sandnes) og til Njåskogen (mellom Sandnes og Klepp).

 

Her kunne løperne boltre seg i det lettløpte og delvis kontinentale terrenget. Første økten var en høyintensitetsøkt i Arboretet, og andre økten gikk i helt flate Njåskogen der den gamle granskogen ble benyttet til kompassløping, kurveorientering og korridorløping. Søndag formiddag var vi tilbake i Arboretet og kjørte en 7km fellesstart med to sommerfugler. Sol, 12-15 grader, tørt terreng og en vårlig bunn var mer enn nok til å begeistre de våryre o-løperne. Hvem i o-Norge kan fremvise lignende i helgen?

Kart, tempoøkt

Kart, momentløype

Kart, fellesstart

Vinteren er vanligvis snøfri på Nord-Jæren og Kristiansand OK har selvfølgelig brukt området de siste vintrene. Hordalendingene har også jevnlig tatt turen sørover. Kanskje litt farlig å skryte så uhemmet av Sandnesområdets vårlige muligheter – og for den saks skyld vinterlige muligheter? Tenk om skogen ble fylt opp av reisevegrende østlendinger (eller var det Oslo-folk?) som helst vil ta dagsturer nedover mot svenskegrensen og kombinere med litt billig bacon…….men det er det vel ingen fare for! Noen fordeler skal jo vi vestlendinger ha.

 

Yngstemann Markus Kjærner-Semb på vei inn i sisteposten lørdag

Markus gir alt ut fra sisteposten etter 7 km i den nydelige vårskogen

på søndag

Noen av de våryre o-løperne

Vibeke Rykkje spurter i mål like foran Johanne Rakner

Hele gjengen før fellesstarten.  Niklas (liggende foran) gjorde en

kjempejobb med de tre treningene.

2011-04-03 21:26:46