NM Stafett - oppløftende innsats

Varegg stilte med 5 lag i NM stafett og resultatene var oppløftende.

Vareggdamene orienterte jevnt inn til en 28.plass ,og beste herrelag forbedret fjorårets 46.pl til en lovende 24.pl kun 16 min bak teten.

altOskar Røen har denne helgen virkelig funnet storformen og gjennomførte i dag nok et sikkert løp. Ellers var det kjekt å se at de aller fleste har fått til jevne stafettløp - riktignok med litt bomming, men terrenget har vært utfordrende for bergensløperne og det har vært mye småsykdom i troppen.

Her er en kort vurdering av løperne:

Varegg 1, dame

1. Christiane Trøsse- hun fortsetter med sikker 1.etappeløping, men var nok i ikke helt fornøyd siden hun taper forholdsmessig mye etter meldepost.  Etter 3,5km lå hun på 24.pl, ca 4 min bak teten. Veksler som nr 39, 8,44 bak

2. Gunhild Rogne Halland - litt småsyk i helgen, men orienterer bra, klatrer 14 pl til 25.pl, taper 8 min til teten.

3. Kari Svingheim - kjemper en god kamp i det våte, tunge terrenget, taper kun 3 pl og løper inn til 28.pl.  Et bra jobb i et felt med mange topp nasjonale løpere.

Varegg 2, dame

1. Kristine Fjellanger - gjennomfører et bra løp, men diskes siden en post ikke er tatt.  Synd siden hun fikk det bra til. Kom inn på 26.pl

2. Linn Kristine Gjesdal - hun også småsyk, men gjennomfører et bra løp der sistesløyfen blir tung og hun løper inn til 38.pl

4. Maria Vonen - hun også småsyk.  Får det tøft i den tunge løypen, men fullfører på en uoffisiell 45.pl

Varegg 1, herre:

1. Oskar Røen - Nok en kjempeløp.  Han starter uten respekt og etter 2km løping er han kun 1.13 bak teten (26.pl), er kun 2.09 etter 4,5 km, men får det tungt på de siste km og klarer en flott 39.pl kun 4.58 bak teten.

2. Morten J. Westergård - retter opp det heller labre inntrykket fra finalen i mellom.  Får det i dag mye bedre til, klatrer til 23.pl og taper kun 4.30 til teten.

3. Håkon J. Westergård - løper bra i første halvdel, men også han slukner noe på de siste km etter passering, men det blir likevel 24.pl, taper 7.40 til teten der de mest skarpskodde o-toppene løper. 

Varegg 2, herre:

1. Sindre Ø.Deisz - Sindre overrasker litt hele tiden og viser spennende fremgang.  Han løper inn til 61.pl, kun 8.48 bak teten og kun 4 min bak formløperen Oskar.

2. Torjus Raa - Får en tøff dag i skogen, men klatrer laget til 48.pl, nå er laget 19 min bak teten.

3. Lasse Solheim - også han får til et jevnt godt løp, viser at han er på vei tilbake og tar laget inn til en finfin 49.pl

Varegg 3, herre:

1. Espen Kristiansen - kjemper godt på 1.etappe, ingen store feil og klarer 42.pl kun 6 min bak.

2. Magnus Rogne Halland - har vært småsyk under mesterskapet, men kjemper seg tappert inn til en 55.pl i det blytunge terrenget.

3. Niklas Profors - Vår trener har hatt en tung NM uke og starter ut på den tøffe sisteetappen selv om han kjente seg småsyk.  Det ble tøft, men han tok laget sitt inn til en flott 58.pl av 97 fullførte lag.

I tillegg startet Kasper Valestrand og Per Ola på Varegg 4, men de manglet sistemann på laget.  De gjennomførte etappene sine helt ok.

Vår supersupporter (sammen med Anne W)  Mette Rogne har fanget følgende øyeblikk fra dagens stafett:

alt

Jentene med sikker stafettorientering.

alt

Hvis Oskar beholder den gode balanse mellom o-teknikk og løping så har han hevet seg til et nytt nivå! Her driver han på gjennom samlingsplass og ut på den siste sløyfen.

alt

Morten i godt driv.  Han er på gang etter 1 års skadeproblemer.

alt

De tre 1.etappeløperne Sindre, espen og Oskar.

2011-09-11 17:46:40