KO Sprint - historisk Vareggseier

Jonas Gjesdal var i storslag og vant historiens første "Knockout Sprint" for 15-åringer på O-landsleiren. Rasmus Vonen sikret en stor Vareggdag med en finfin fjerdeplass.

Vegard Westergård tok et lurent grep med regien på avslutningen av mandagens prolog. Jonas og Rasmus tok vel vare på sjansene de fikk som siste og nestsiste kvalifiserte til onsdagens kvartfinale. Derfra og inn var guttene topp konsentrerte og for konkurrentene irriterende skarpe da avgjørelsene falt i kvartfinalen, semifinalen og likeså i finalen. I finalen fikk meritterte og løpssterke Elias Mølnvik merke at løpsglade Varegg-gutter ikke lar seg vippe unna når de ser målgang og edelt metall. Rasmus var på offensiven på de første postene i finalen, men inne i skogen tok han backupposisjonen for å kunne sikre Vareggsuksess dersom de to i tet skulle dra galt avgårde.

Ingrid Vrålstad Løvås har debutert på Hovedløp og O-landsleir med bravour. I dagens kvartfinale kom hun til kort med en plass i fjerdeheatet.

Et løft for sprintorienteringen melder en begeistret lagleder Arild Røen fra Beitostølen. Konkurranseformen "Knockout Sprint" var forfriskende spennende. Formen på konkurransen var som den populære skisprinten. Det har vært prøvd i orientering en gang tidligere. Det var for flere år siden i Stockholm, Gamla Stan, under Nordic Tour. Nå under O-landsleieren / Hovedløpssamlingen ble konseptet testet på rundt 500 deltakere. Prologen ble gjennomført mandag og de 36 beste i hver klasse gikk videre til kvartfinaler onsdag ettermiddag.

Resultater fra finalen i H15 finner du her. Resultater fra alle finalene er klargjort av Bjarte Dynjeland hos Emit.

Jonas og Rasmus stiller med vaser på disco'en i kveld (Foto: fra en frossen Arild Røen)

alt

Jonas og Rasmus har drevet spesialtrening, kan det ligge noe i denne øvelsen?

alt

Eller er det denne erfaringen?

2011-08-11 09:03:25