Jukola - Varegg klatret...og røk på disk

Kjempeetappe av tøffingen Knut på 2.et. Han klatret 62 pl.  Stafetten oppsummeres time for time - nå også med bilder.

Knut sendte ut Håkon som lag nr 170, og det blir spennende å se om Håkon følger den gode trenden. Knut klarte den 11,3 km lange nattetappen på 1.26 min og tapte kun 14 min til teten.  Knut mener han vel hadde 5-6 min bom.  Løpsformen bra.  11,3 km for Sverre er  i lengste laget, men den rutinerte stifinneren fra Haugesund er en ringrev om natten så han ligger an til å veksle som som 550.plass.

Vi kommenterer stafetten :

Fana satte en støkk i oss da Anders Daltveit gjennomførte tidenes startetappe på en nattstafett.  Han kom inn på en imponerende 40.pl, ca 3 min bak.  Vanligvis stødige Sigurd Eikner gikk på noen smeller og tapte 166 plasser og da var Varegg 1 foran. 

kl 02.35(finsk tid):Håkon klatrer på den krevende 13 km løypen.  Etter 5,5km er han nr 135 og har kun tapt 2 min til teten der Anders Nordberg jager.

kl 2.50: Håkon klatrer, holder samme fart som teten fra 7,8 km til 9,6km.  

kl 3.15; Håkon i mål som 116.lag.  Han kuppet 53 plasser og tapte kun ca 8 min 30 til teten.  Det ble en kraftanstrengelse på 1.26.  Thierry G med 1.16.  Siste nytt : Håkon har stemplet feil på siste post og laget diskes.

Sverre i mål etter tøffe og tunge 2t 22 min.  Det ble noen større bommer i det flate terrenget. 

John Hedlund gjennomfører en sikker etappe, tar inn hele 167 plasser og taper kun litt over 30 min.  Bra jobbet! Han sender ut Vareggs yngste deltaker, 15 åringen Vegard som lag nr 693.   Det blir spennende å følge hans 8,3 km lange løypen.

kl 5.50: Vegard sliter seg i mål etter en kjempefin etappe og kan sende ut Jørn som 551. lag og klatret 142 plasser og tapte ca 21 min til teten.  Han har holdt 7 min 50 fart pr km og det virker som å være et vel gjennomført løp uten de store bommene.  Storebror Morten har løpt samme etappe for Järla og klarte 6 min 23 min/km.  Bra debut av Vegard langt over sengetid. 

Og redaksjonen må nå ta seg en høneblund noen timer. 

Mette oppsummerer de siste etappene slik:

Jørn Woldsdal får til et jevnt løp der han etter hva vi kan se på mellomtidene ikke gjør de store feilene, men farten holdes kontrollert "nede". Bra strategi og han plukker gode 43 plasser og sender Lasse Solheim ut som 508.lag.

Lasse gjennomfører også et sikkert stafettløp.  Holder ca 7 min/km og taper ca 22 min til teten.  Det er helt ok da Lasse nok ikke er i sin beste løpsform.  Han plukker hele 71 plasser og skal være storfornøyd med det.

Og så er det Per Ola Ottesen som i sin debut for storstafetter virkelig får sin ilddåp med den steintøffe avslutningsetappen på15 km.  Han tar seg gjennom løypen på en jevn og kontrollert måte og holder en fin fart på litt over 9 min/km.  Og etter 2t 21 min ute i skogen ved russergrensen tar alle lagkameratene vel i mot en sliten, men fornøyd Per Ola som kunne presentere en 424.plass og 13 nye løpere passert.

For Varegg 1 har vi ikke tider å vise til pga disk, men ryktene sier at Magnus Rogne Halland gjorde et meget bra løp selv med etterdønningene etter sykdom i kroppen.  Sindre Deisz gikk på flere karameller og var ikke fornøyd med sin etappe.  Erlend Moster Knudsen trivdes bra med terreng og kart og gjorde en strålende innsats.  Ivrige Oskar Røen tok seg av sisteetappen og var ikke helt fornøyd med eget løp, men det har nok ikke gått så verst når unggutten får tenkt seg om. 

Og nå er hele gjengen på vei til Helsinki for sightseeing og avslapning før de ankommer Flesland sent i kveld.

Vel blåst til alle lagene.  Synd at Varegg 1 ble disket så de får reise kjerringa ved neste stafettmulighet som er O-Festivalen.

Og vi avslutter årets Jukola med en liten billedkavalkade:

 alt

Håkon har lovet å melde seg på til "sjekkekodekurs".  Og Sverre gjorde en heltemodig innsats, men var nok ikke like smilende etter tøff nattetappe og 2t 22 i skogen .

alt

Kraftplugg1 Magnus strålte etter sin etappe.  Kraftplugg2 og humørsprederen Oskar hadde liten respekt for tøff 15km søndag morgen.

alt

Debutantene blant de store guttene Per Ola og Vegard klarte seg kjempefint og bestod ilddåpen.  Gratulerer!

Og så avslutter vi med Gulljenta selv.  Med 42.plass på 1.etappen og kun 2.,26 min bak teten var dette Vareggs beste resultat og ga jentene en uvurderlig god start og flyt på stafetten.  (Vi beklager noe dårlig kvalitet på bildet fra stafetten)

alt

 

 

2011-06-19 12:40:59