Jeppe og Ivar "Over stokk og stein"

altTo av våre originale o-løpere fra starten i 1997, Jeppe Holst og Ivar Hostad, har brutt mange barrierer i o-løypen, og i fjor videreførte de arven fra sine mange legendariske 2-Mil løp i Samnanger et par hakk videre: de tok på å gå Norge på langs fra Lindesnes til Nordkapp.  Nå debuterer de til og med som forfattere og har skildret de 87 dagene på en humørfylt og levende måte.  

De sendte raskt hjem den moderne GPS og stolte heller på de tradisjonelle veiviserne kart og kompass.  Flere steder i boken beskriver de hvordan deres orienteringsteft og kunnskap gir de rette veivalgene.  

altMed godkjennelse fra forfatterne gjengir vi skildringen fra 6.juli, "orienteringsevnene settes på prøve", strekningen Folldal-Einunna: " Vi fikk gode tips om å følge Kakkeldalen og Gløtdalen, men vi hadde gjort for dårlig planlegging av veien videre etter Kvikneskogen. Fjellområdets "strukturer", som daler og stier gikk nord-sør, det vil si nesten på tvers av vår fartsretning.  Orienteringen ble derfor krevende.  Til tross for nitidig planlegging måtte vi stadig revurdere trasévalg."

Boken er ingen turguide. men fortellingen om Ivar og Jeppes møter med folk og dyr på sin lange fottur langs Norges vakre ryggrad.  Det er mange gode bilder som både viser vakker natur, små kulturhistoriske perler i tillegg til å vise to ekte friluftsentusiaster i sitt rette element.

Nysgjerrig på boken?  Send e-post til   ivar.hostad@dnbnor.no med navn og adresse og oppgi at du er Vareggmedlem så sender forfatterne deg boken med faktura på kr 298 + eventuell porto (koster kr 349 hos bokhandleren).

alt

2011-10-23 11:52:43