God start på høstens Pokalkamp

altVareggjengen var tydelig ivrige på å komme igang med høstens o-sesong.  Varegg stilte med 43 deltakere og kunne dra hjem fra Kokstad med hele 6 klasseseire.  Og best av alle var kraftkaren Magnus Rogne Halland som ikke lot seg stoppe verken av tunge myrer, mye einer eller en utfordrende veivalgsløype.  Magnus vant med klar margin på 1 min 30 og gode veivalg rundt på sti var suksessoppskriften i dag.  

Klubbene i mobiliserer kraftig til Pokalkampen og i år er Fana suveren leder.  Med 52 deltakere i kveld var de klart største klubb. Varegg har desidert best resultater, men det er ofte det å ha mange løpere i de yngste klassene som drar mange poeng til en klubb. Vi venter spent på poengberegner Per Øyvind Husebys fasit.

Stemningen var god i det flotte været og når gamle helter som Helene Lund-Johansen, Morten J Westergård, Constance Storvestre og Mette Storvestre var tilbake enten for fullt eller på sommerbesøk så er det gøy å være på o-løp.  Constance(13) og mor Mette har vært ca ett år i USA og ikke uventet var det strålende humøret på de to damene tilbake etter å ha kost seg i ekte bergensterreng igjen.  Morten viste Varegggjengen at en stafettetappe kan være i sikte med en klar seier i H17, utenfor konkurranse siden han løper for Järla orientering.  Helene kom dessverre for sent fra flyplassen til å kunne starte og vise sine østlandskunster, men Ås-UMB løperen fikk likevel hilst på oss.

Her er noen stemningsbilder:

alt

Anne Aubert (th) kunne ikke bortforklare at hun nesten forsvant i en meget våt myr i dag.  Fremdeles gjørmete i ansiktet stilte hun likevel opp med de mer renslige klubbvenninnene.  Mette imponerte med bronse i D50 og skjøv dermed sterke løpere som Turid Rognsvåg og Ingjerd Sognnæs nedover på listen.  Ungjentene Kari Svingheim og Anne Aubert sikret klubben 2. og 3.pl i D17.  Og Anne Westergård la beslag på 9.pl i D50.

alt

Og her er andre toppløpere: Mathias Kjærner-Semb  nr 1 i H10, broren Markus knuste til med en 3 min seier  i H13-14, Kårhild med en knapp seier i D14-16 foran klubbvenninen Ingrid Vrålstad Løvås og Jan Kjærner-Semb gikk på en klassisk Kokstad-Smell der veivalgene ikke satt og skogen bare jobbet mot den fremadstormende, men urutinerte o-løperen.

alt

Endelig er Lasse Solheim ferdig med førstegangstjenesten og bare han får skikk på en noe trøblet rygg så vil han gi de andre karene i klubben tøff kamp.

alt

...vår kjære Helene Lund-Johansen har ikke eldes mye på sine to år i Ås-UMB drakten.

alt

Som alltid mye tull og tøys blant løperne før start.  Kari liker seg godt med gutta. Helt fremme til venstre har vi vår nye løper Lucas fra Sveits.  Han gikk også på Kokstad-Smellen.

2011-08-24 06:40:07