Full fart fra Skansedammen

skansdammen-03

Turbofart da «Katten» hadde Urb-O.

I dag var det gymnaselevene på «Katten», eller Bergen Katedralskole som det heter formelt sett, som fikk prøve seg på den herlige idretten orientering.

Naturlig nok var det Urb-O konseptet som ble benyttet, og like naturlig var det sol, regn og hagel om hverandre.

Da elevene på gymnaset er minst like velutdannet i dag som i arrangørens ungdom, var læreren, en adjunkt med opprykk, misfornøyd med at det bare var tre sløyfer å bryne seg på.

Det ble lett for Varegg-gutten Even, som var på hjemmebane, og kunne formidle følgende til sine klassekamerater, med sedvanlig bergensk beskjedenhet og dertil arm- og fingerbevegelser.

- For å gi dere et hint, så er vi rett ved siden av Skansedammen. Starten er trekanten, og målet er dobbeltsirkelen. Huset hvor Hedvig bor er der oppe.

De som hadde fulgt med i (gym)timen hadde allerede fått denne informasjonen, med unntak av bostedet til Hedvig, fra løpslederen.

skansdammen-02

Hjemmebane i form av tilhørighet, men bortebane i forhold til idrett. Likevel var det imponerende innsats og rundetider på både Even og klassekameratene.

- Grunnen til at vi er så god er at vi spiller fotball, kunne en førsteklassing fortelle.

Mens han stolt la til at de ledet førstedivisjon i «gutteklassen» med Nymark.

skansdammen-01_copy

- Det er på tross av, og ikke på grunn av, at du spiller fotball du kommer deg gjennom sløyfene på en så god måte. Og for øvrig bør du bytte både klubb og idrett om du vil komme deg frem her i verden, kunne Vareggs arrangør sagt.

Men det ble med tanken.

skansdammen-04

Elevene fra «Katten» tenkte først, og la ut på tre sløyfer med imponerende handlekraft i smauene rundt Skansedammen, etterpå.

Even, fra Varegg, som allerede har orden på klubbtilhørigheten, har vidåpen dør til Fleridrettsavdelingen i idrettslaget fra Hødden.

Da kan breddeidrett og spill i n-te divisjon byttes med Craft Cup og NM-sprint.

Enn så lenge kan han i hvert fall vise frem gode tider på utskriften fra MTR i friminuttet på skolen.

skansdammen-05

2011-10-18 15:31:35