FørJulsnatten ble tøff

altFørJulsnatten - ble akkurat så tøff som lovet.  Bjarthe Westerheim viste nok en gang de beste avslutteregenskapene og spurtbeseiret Ivar Haugen og Rune Nygaard.

FørJulsnattens skaper, Sverre Ottesen, stod nok en gang for både løpsledelse og løypelegging.  Den lengste løypen skal være både lang og vanskelig og årets utgave ble intet unntak.  Løperne skulle gjennom to sløyfer med mange poster og dermed ble det en hektisk og krevende orientering i Langeskogen som alltid spiller løperne både ett og to puss når stiene blir både mange og forvirrende.  Flere solide nattløpere ble nærmest slukt av kveldens løype.  Trioen Bjarte, Ivar og Rune holdt følge på begge sløyfene, men det ble gjort flere forsøk på å bryte ut, men løypen og vanskelighetsgraden satte en effektiv stopper for alle forsøk.  Ivar hadde noe på gang helt på slutten, men ringreven Bjarthe fant den beste stien inn mot sisteposten og kunne innkassere sin andre seier i vandrepokalen.

Hele 81 løpere stilte til start og ekstra kjekt for entusiastene å se at det var mange nye, unge ansikter på startstreken.  I B løypen yppet ungutten Mads Claussen(Fana) seg mot brødrene Døskeland(Fana) og ikke uventet kjempet unggutten seg de nødvendige metrene foran ut fra sisteposten og spurtet kontrollert inn til en overraskende seier i det 24 mann store feltet.  Blant damene i B løypen var det Vareggs egen Kristine Fjellanger som spurtbeseiret trioen Ingrid Sandvoll, Lise Christensen og Camilla Vikingsen.  Damene rapporterte om mye bomming og forvirring i løypen....men slikt skal det  være på en fellesstart.

I C-løypen fikk rutinerte Nina Soligard uventet pes fra 14 åringene Ingrid Løvås og Gunhild Stuland Larsen. Ungjentene debuterte med lykt i mørk skog, men viste liten respekt for Langeskogen og var fattige 28 sek fra seieren.  Oppskriften i dag var å gjør det enkelt!  Og det var i C-løypen at vi så mange veldig unge løpere som fikk prøvd seg på nattorientering med en voksen.

Vel i mål fikk løperne velfortjent  varm gløgg, pepperkaker og friske mandariner.  Og de aller heldigste vant Henriks Juleoverraskelse.

Resultatene finner dere her.

Og følgende bilder viser litt av den gode nattstemningen:

alt

Lise Christensen var hissig på å rykke allerede ut fra start!

alt

Disse jentene tok C-løypen som en kjekk tur på en ellers "mørk og trist" onsdagskveld og hadde det kjempegøy.

alt

alt

Kretsformann Jan Haugland tok kveldens utfordring med et smil - på forhånd.

alt

Dette er virkelig spreke og tøffe damer som stiller opp på de fleste nattløp i Bergen

alt

Mads Claussen stempler i mål.  Gratulerer med seieren i B-løypen.

alt

Jan Kocbach gliser godt selv om han også ble lurt av stier og Langeskogens lunefulle kart.

alt

Anne Westergård ble populær som utdeler av varm gløgg, papperkaker og mandariner til slitne deltakere.

2011-12-31 15:18:37