Kjell Totland feires i Badstuen

Fredag kveld hylles en "Vareggbauta" i Badstuen. Kjell Totland rundet 80 år 10. mars.

Jubilanten har engasjert seg i idretten, både lokalt, regionalt og nasjonalt, gjennom et helt liv og er fortsatt en ildsjel for klubben sin, Varegg.
I Varegg har Kjell Totland lagt ned en lang og omfattende innsats. I en alder 80 år ung er han fortsatt leder av klubbens hyttestyre, og han samler fortsatt klubbens historie. Kjell startet med fotball fra småguttelaget i 1947, og kom med på A-laget som junior i 1952 da laget var i Hovedserien. Han var blant klubbens fremste spillere fra 1956-1963, og avsluttet karrieren i 1964, med oppnådd gullmerke. Fotballdommer var han i elleve år.

Jubilanten har 42 år med styreverv i Varegg, og var lagets hovedleder ved klubbens 25-års jubileum i 1972.

I 1980 ble han tildelt klubbens sølvmerke og i 1997 klubbens gullmerke. Kjell Aadland Totland ble utnevnt til klubbens første og foreløpig eneste, æresmedlem i 2003.

Kjell kjennetegnes kanskje mest som praktikeren og arbeidsjernet som får ting til å skje. Det har han vist både ved klubbhuset Badstuen og hytten på Kvamskogen. For at klubben skal være samlingspunkt for lokalmiljøet og medlemmer, er gode samlingsplasser nødvendig. Her har Kjell vært sentral ved alle tiltak og prosjekter som har funnet sted opp gjennom årene.

Også regionalt og nasjonalt har jubilanten vært aktiv og tatt på seg oppgaver. I 1980 årene gikk han inn i Hordaland Fotballkrets sitt styre, og satt der i seks år. Han var leder av NFF sitt distriktsutvalg for dommere. I denne perioden fungerte han også som kretsens instruktør av fotballtrenere og som dommerobservatør i de høyeste seriene. Han ble i 1998 som første person i Hordaland Fotballkrets, tildelt diplom og en gave for sin innsats for breddefotballen.

Når vi hyller jubilanten, vil vi berømme hans frivillige innsats over svært lang tid for idretten, hvor han har medvirket til å utvikle gode idrettsmiljøer i Bergen og bergensregionen. Det å ha kontinuitetsbærere som Kjell, med tanke for klubbens hjerte med samlingsplasser, miljø og historie, gir klubben styrke til å tåle skiftende tider.

For Varegg Allianseidrettslag,
Børge Alvheim.

alt

2014-03-14 19:26:07