Varegg vant målrikt oppgjør

Det var to offensive lag som møttes når Varegg reiste til Stord for å spille treningskamp 12. mars. Etter 90 spilte minutter kunne Varegg reise hjem med en 6-4 seier mot et godt hjemmelag.

Varegg åpnet kampen bra. Guttene etablerer raskt et godt ballinnhav, og vi lykkes bra med det offensive kombinasjonsspillet vårt. Allerede etter 15 minutter får vi uttelling når Campos viser godt overblikk å sender en herlig stikkball gjennom Stordforsvaret som finner Ruben på et godt løp. Han gjør ingen feil alene med keeper å plasserer ballen fint i hjørnet.
Stord kommer raskt mer med i kampen, og laget fremstod som det klart beste vi har møtt sålangt i oppkjøringen. De kombinerte hurtig, var aggresive i presset, og hadde stor fart i front. Varegg blir i den neste perioden litt naive, der vi blir for lite besluttsomme i presset, og prøver å spille oss ut fra situasjoner det bør klareres i. 
Det er på en slik situasjon Stord får utligningsmålet sitt etter 25 minutter. Vi har ballinnhav lavt i bane, prøver å spille oss ut, men blir for upresise. Stord snapper ball, avanserer noen meter, og finner en ledig mann i boksen som har en enkel jobb med å sette ballen inn bak Fiskum. 
Vi fortsetter likevel å kontrollere kampen mht ballinnhav, og offensivt skaper vi flere gode muligheter etter tidvis godt kombinasjonsspill. I det 32. min tar vi på ny ledelsen når Patti snapper opp en retur etter corner, slår tidlig inn i felt der Mats møter på 1.stolpe å tupper ballen forbi Stordkeeperen.
Presset vedvarer, og det går ikke mer enn drøye fem minutter før vi øker til 3-1. Vi frispiller oss fint bakfra og får frispilt Bjordal inn i mellomrommet. Han avanserer noen meter med ball før han banker til fra 30 meter. Skuddet er hardt og Victor er fremme å setter returen fra keeper kontrollert i mål.
På dette tidspunktet følte vi at kampen var under god kontroll, men like før pause gir vi Stord en maksimal vitamininnsprøytning før pause. Varegg gir bort et enkelt kast på egen halvdel, halvsover når motstander tar hurtig, og kommer på etterskudd  når deres kantspiller stikker i bakrommet. Han slår et innlegg i returrom som kontant settes inn i Fiskums venstre hjørne og stillingen til pause er 3-2 til Varegg.

Varegg starter andre omgang dårlig. Vi flytter ikke ben hurtig nok defensivt, er tafatte i presset, og Stord utnytter muligheten til å straffe oss med en ny baklengs. Selv om Stord i denne perioden spilte god fotball, er målet en gavepakke fra oss når et ufarlig innlegg heades i eget mål.
I denne perioden var vi svært ustrukturerte defensivt og det tidlige utligningsmålet gav Stord den selvtillitten de trengte for å prøve å snu kampen igjen. Offensivt fortsatte vi likevel å være farlige og bare minutter etter utligningen tar vi igjen ledelsen når vi på nytt kombinerer hurtig offensivt og Kissa avslutter angrepet med å tre en fin stikker til Ruben som scorer sikkert alene med keeper. 
Vi gjennvinner nå kontrollen på kampen, og får flere gode muligheter til å score ytterligere. Også Stord har noen gode muligheter, men som oss, blir det mye "nesten" i denne perioden. Kvarteret før slutt tror vi at kampen er satt når Campos gjør det bare Campos kan. Han mottar ballen på 25 meter, drar vekk 3 mann på veien inn i boksen, og avslutter det hele med å finte ut keeper å sette ballen enkelt i mål. 
Spenningen er likevel ikke over. Stord utnytter en dårlig klarer av oss minutter senere, og setter på nytt ballen inn bak Fiskum i mål, og jager nå utligningen. Vi står greit imot, og utnytter rommene de gir oss når Victor drar seg fri på kant og finner Ruben foran mål. Han fastsetter sluttresultatet til 6-4.

Det var en underholdende kamp mellom to offensive gode lag. Resultatet forteller en del om kampbildet, der begge lag tidvis var slurvete defensivt, men giftige offensivt. Det ble likevel en god gjennomkjøring for vår del denne kvelden, der vi fikk flere gode svar som kan være godt å ta med seg inn mot Tertneskampen søndag. 

0000-00-00 00:00:00